18.7 C
Craiova
joi, 23 mai, 2024
Știri de ultima orăSportMarius Ionescu, bronz la Campionatul Balcanic

Marius Ionescu, bronz la Campionatul Balcanic

Aşa cum promisese, atletul craiovean Marius Ionescu a urcat pe podium la Campionatul European de cros, desfăşurat sâmbătă la Belgrad (Serbia). Sportivul legitimat la CSM Craiova a cucerit medalia de bronz la seniori, încheind cursa de 10.000 de metri cu timpul 31:56,2. Marius, care revine după o pauză mai lungă, pricinuită de o accidentare, a fost devansat de doi sportivi turci, Fatih Bilgic (31:37,7) şi Mehmet Caglayan (31:43,6). Semifondistul oltean a mai cucerit şi medalia de argint cu echipa României, „tricolorii" fiind depăşiţi de echipa Turciei. Alţi doi alergători din Bănie, Alexandru Ghinea şi Alin Florea, au încheiat pe locurile 12, respectiv 13 cursa de 8.000 m de la tineret, dar au punctat pentru echipa României, care a obţinut bronzul.

Din delegaţia noastră au mai obţinut medalii următorii sportivi: Adrian Trifan (argint la juniori), Roxana Bircă (aur la tineret) şi Cristina Frumuz (bronz la tineret). La echipe, pe lângă argintul de la seniori şi bronzul de la tineret (masculin), România a mai luat patru medalii, două de aur (tineret feminin şi juniori masculin), una de argint (senioare) şi una de bronz la junioare.

 

Trei medalii pentru aruncători în Tenerife

 

Lotul României care a participat în weekendul trecut la Cupa Europei de aruncări, din localitatea Los Realejos (Insulele Tenerife), a revenit acasă cu trei medalii. Nicoleta Grasu a cucerit medalia de aur la aruncarea discului, cu performanţa 62,61 m, iar Anca Heltne (greutate) şi Bianca Perie (ciocan) au obţinut argintul. Heltne, medaliată recent cu bronz la Campionatul European de sală de la Torino, a reuşit acum o aruncare de 18,76 m, cu patru centimetri mai puţin decât câştigătoarea concursului, bielorusa Nadzeya Ostapchuk (18,80 m).

Bianca Perie a obţinut argintul la tineret, reuşind o aruncare de 66,25 m.

CSM Craiova a fost reprezentat la Cupa Europei de trei sportivi. Ileana Sorescu s-a clasat a noua la aruncarea discului, cu 54,42 m. Tot pe locul nouă a terminat concursul şi Cosmin Sorescu, la aruncarea ciocanului, cu 73,01 m, iar Monica Stoian s-a clasat a şasea la aruncarea suliţei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS