18.7 C
Craiova
joi, 23 mai, 2024
Știri de ultima orăSportBertholt Văsuică, antrenor la două echipe

Bertholt Văsuică, antrenor la două echipe

Tehnicianul adus în ianuarie să antreneze echipa de volei masculin SCM-U Craiova a preluat ieri şi formaţia de volei feminin a aceluiaşi club. Văsuică are ca obiective promovarea băieţilor în prima ligă şi salvarea fetelor de la retrogradare.

„Din experienţa mea, ştiu că, dacă vrei să meargă treaba, trebuie să ai antrenor principal un bărbat, pentru că se impune mult mai uşor, iar secund să fie o antrenoare, care să păstreze legătura cu echipa“, spunea la începutul acestui an regretatul Ion Constantinescu „Hamlet“, referindu-se la rezultatele slabe obţinute de echipele de la SCM-U Craiova, care aveau antrenor de sex feminin. Acum, după ce cunoscutul conducător de club a trecut în nefiinţă, preşedintele SCM, Nicu Stoian, i-a urmat sfaturile. I-a cerut antrenorului Bertholt Văsuică, fostul său coleg de la Universitatea, să preia şi echipa de volei feminin SCM-U (Divizia A1), pe lângă cea de volei masculin a aceluiaşi club, de care se ocupă din luna ianuarie a acestui an.
Stoian a decis să-l aducă pe Văsuică şi la fete, în urma rezultatelor negative înregistrate de echipa pregătită de Puşa Dina şi Daniela Mincă, chiar şi după  ce au fost achiziţionate jucătoarele Denisa Drâmboi şi Daniela Cocoş şi în ciuda revenirii Danei Mincă în teren. În 2009, craiovencele au obţinut o singură victorie în şapte partide disputate, clasându-se în prezent pe locul nouă.

Au fost discuţii şi cu Pascu

„L-am pus pe Berti Văsuică şi la fete, urmând ca Puşa Dina să fie antrenoare secundă, iar Daniela Mincă, directoare tehnică şi jucătoare. Iniţial, am purtat discuţii cu Dănuţ Pascu, care în primă fază a acceptat, apoi a spus că nu mai poate veni din cauza unor probleme personale“, a explicat Stoian.
Conducătorul SCM spune că problemele când se vor suprapune meciurile de la feminin cu cele de la masculin pot fi rezolvate: „La masculin, în Divizia A2, mai avem de disputat un meci important în viitorul apropiat, pe 14 martie, la Galaţi. Dacă batem, ne calificăm în finala play-off-ului Diviziei A2, ceea ce este echivalent cu accederea la turneul de baraj, deoarece ambele finaliste obţin calificarea. Turneul de baraj pentru promovare în Divizia A1 va fi tocmai în luna mai. La feminin, mai sunt de jucat două etape din sezonul regulat, apoi începe play-out-ul. Dacă ne clasăm pe locul nouă după aceste două etape, cu Bacău şi Sibiu, vom juca împotriva ultimei clasate, după sistemul «trei victorii în cinci meciuri». Dacă batem, ne salvăm de la retrogradare“.

A avut rezultate la fete

La rândul său, Berti Văsuică nu a pierdut nici un set de când a preluat echipa de volei masculin SCM-U şi speră să schimbe din mers, în bine, jocul voleibalistelor din Bănie: „Vreau să ajut cu tot ceea ce ştiu. Am timp puţin la dispoziţie, dar îmi doresc ca echipa să crească în valoare de la meci la meci, apoi, în play-out, să nu tremurăm pentru evitarea retrogradării. Îmi plac provocările şi îmi doresc să îndeplinesc obiectivele cu ambele echipe“.
Numirea lui Văsuică nu este atât de surprinzătoare, deoarece fostul voleibalist a antrenat numai echipe de volei feminin până să vină la SCM-U, iar cu formaţia din Piatra Neamţ chiar a câştigat Cupa României şi a devenit vicecampion. Tocmai de aceea, când a fost instalat în Bănie, tehnicianul oltean a acceptat să ajute şi echipa feminină, dacă i se va cere. Berti Văsuică va conduce echipa feminină de pe bancă sâmbăta aceasta, când SCM-U va juca acasă cu Ştiinţa Bacău, formaţie clasată pe locul patru în A1.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU