11.4 C
Craiova
miercuri, 29 mai, 2024
Știri de ultima orăSportRomânia a zdrobit Australia

România a zdrobit Australia

Victoria obţinută marţi în faţa Argentinei, scor 30-26, le-a dat „aripi“ elevilor lui Aihan Omer. Ieri după amiază, naţionala masculină de handbal a României a avut o evoluţie foarte bună în compania Australiei, reuşind să câştige detaşat acest penultim meci din Grupa A cu scorul de 40-20. Chiar dacă jucătorii de la Antipozi au început bine meciul, reuşind să ţină piept românilor timp de câteva minute, au cedat încet-încet, permiţându-le tricolorilor să intre la cabine cu un avantaj consistent, scor 21-9. Sigur de victorie, Aihan Omer a rulat aproape tot lotul avut la dispoziţie, dar asta nu a afectat absolut deloc evoluţia echipei noastre, care a făcut spectacol în partea secundă. Tricolorii au continuat să atace în valuri poarta adversă, „aerienele“ fiind nelipsite din „reţeta“ acestora, spre mulţumirea celor 50 de suporteri români aflaţi la Osijek, ale căror încurajări s-au auzit pe toată durata partidei.

La final a fost 40-20 pentru România, scor care a reflectat perfect diferenţa de valoare şi care le permite elevilor lui Aihan Omer să creadă că obiectivul lor de la CM din Croaţia este realizabil.

Pentru România au punctat: Marian Cozma (10), Adrian Petrea (4), Valentin Ghionea (4), Florin Nicolae (4), Mihai Rohozneanu (4), Rareş Jurcă (3), Gheorghe Irimescu (3), Laurenţiu Toma (3), Mihai Timofte (2), Sandu Iacob (2) şi Marius Stavrositu (1).

 

„Dacă nu batem Slovacia îmi dau demisia“

 

Vicepreşedintele Federaţiei Române de Handbal, Petru Paleu, a afirmat că îşi va prezenta demisia din funcţia pe care o ocupă dacă „tricolorii“ nu vor învinge astăzi selecţionata Slovaciei, în ultimul meci al elevilor lui Aihan Omer în grupa A de la CM din Croaţia. „Dacă nu batem Slovacia, îmi dau demisia din funcţia de vicepreşedinte. O am deja scrisă. Îmi voi asuma acest eşec, dacă va fi să se întâmple aşa. Spun asta cu toate că, la început, obiectivul nostru a fost acela de calificare la turneul final din Croaţia şi, ulterior, ieşirea din faza grupelor“, a spus Paleu.

„Vicele“ FRH s-a arătat dezamăgit de afirmaţia selecţionerului echipei feminine de handbal a României, Radu Voina, care a spus că „tricolorii“ evoluează cum o făceau în urmă cu 35 de ani. „Dacă Radu Voina a declarat că băieţii joacă la fel ca acum 35 de ani atunci nu mă pot abţine să nu-i răspund la aceste răutăţi. Şi îi transmit doar atât: să-şi vadă de miile de euro pe care le primeşte de la federaţie, bani la care şi eu cotizez împreună cu alţi doi oameni, dar să ne lase în pace pe noi, cei de la echipa de băieţi“, a punctat Paleu.

România va juca astăzi, de la ora 18.00, ultimul meci din Grupa A în compania Slovaciei şi este obligată să învingă pentru a-şi îndeplini obiectivul, mai exact clasarea pe locul trei în Grupa A, ceea ce ar duce automat la calificarea în faza grupelor principale.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS