15.6 C
Craiova
duminică, 19 mai, 2024
Știri de ultima orăSportŞoavă şi Merlier au fost prezentaţi oficial

Şoavă şi Merlier au fost prezentaţi oficial

Cei doi jucători achiziţionaţi în această iarnă de Universitatea Craiova au avut ocazia să-şi spună intenţiile înainte de plecarea spre Turcia.

 

Delegaţia Ştiinţei va decola în această dimineaţă de pe Aeroportul „Henri Coandă“ cu destinaţia Antalya, acolo unde alb-albaştrii se vor pregăti timp de zece zile. Nicolo Napoli va avea la dispoziţie 24 de jucători de câmp şi trei portari, urmând ca în stagiul din Italia să ajungă şi Jeremie Njock, care va completa lotul cu care Universitatea va aborda returul de campionat.

Ieri, înainte de plecarea spre Bucureşti, unde juveţii au înnoptat, Ştiinţa şi-a prezentat cele două achiziţii, portarul belgian Pieter Merlier, adus de la „U“ Cluj, şi craioveanul Florin Şoavă, ultima dată la FK Khimki, în Rusia. Ambii au sosit în Bănie ca jucători liberi de contract, primul semnând un angajament pe doi ani şi jumătate, celălalt, pe trei ani şi jumătate, şi sunt pe placul lui Napoli. „Sunt mulţumit de achiziţiile făcute. Sunt doi jucători cu experienţă, care pot ajuta echipa, iar dacă socotim şi revenirile lui Tănasă şi Njock, pot spune că avem un lot cu care putem să ne îndeplinim obiectivul, participarea în cupele europene“, a afirmat tehnicianul Craiovei. Acesta a fost completat de patronul Adrian Mititelu, care a anunţat că odată cu transferurile lui Şoavă şi Merlier şi revenirea lui Njock şi Tănasă campania de achiziţii a Craiovei s-a încheiat.

 

Şoavă a ales cu sufletul

 

Revenit după opt ani la Universitatea, Florin Şoavă speră să devină un jucător de bază al echipei, iar prin prestaţiile sale să readucă gruparea olteană în cupele europene şi să reintre în circuitul naţionalei. „Îmi pare bine că am revenit acasă. Am ales cu sufletul, am încredere în actuala echipă şi în conducere şi cred că ne putem îndeplini obiectivul. Sper să fim între primele cinci-şase echipe la finalul campionatului. Am urmărit Universitatea în Rusia, este o echipă competitivă, cu ambiţii mari. Sper să fiu de ajutor Craiovei şi să-mi ajut coechipierii să ajungă la naţională. Dacă selecţionerul va considera că şi eu sunt util naţionalei, voi da curs convocării cu cea mai mare plăcere“, a afirmat Şoavă.

„Decât să fi rămas în Rusia la o echipă anonimă şi fără pretenţii, mai bine la Craiova. Am făcut un mare pas înainte, la o echipă cu pretenţii de cupe europene“, a adăugat Şoavă, care susţine că a avut şi alte oferte, dar că şi-a dat cuvântul că va reveni la Ştiinţa. Jucătorul a dezvăluit că a trebuit chiar să renunţe la o parte din bani pentru a putea pleca din Rusia.

La Universitatea, Şoavă va purta tricoul cu numărul 8, care le-a aparţinut unor fotbalişti celebri ca Balaci sau Craioveanu, dar nu se sperie. „Să fie sănătoşi. Toate numerele sunt grele, important este ce faci pe teren“, a comentat acesta. Florin Şoavă a sosit la Craiova ca mijlocaş, însă oficialii olteni se declară încântaţi că el poate juca pe mai multe posturi, existând astfel concurenţă şi pentru Mitchell şi Rose.

La rândul său, portarul Pieter Merlier a mulţumit încă o dată pentru şansa primită şi s-a declarat încântat de ceea ce a văzut în cele cinci zile de când se află la Craiova. „Ştiam că aici sunt doi portari de valoare. Am văzut deja asta la antrenamente. Dar, cum la Craiova sunt ambiţii de cupe europene, este bine să ai în lot trei portari buni. Sper să ajut echipa să-şi atingă obiectivul. Am observat aici jucători tineri, dar cu calităţi tehnice deosebite. Sper să devenim şi mai puternici în retur“, a spus belgianul.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

12 COMENTARII