11.4 C
Craiova
miercuri, 29 mai, 2024
Știri de ultima orăSportTricolorii, gata de mondial

Tricolorii, gata de mondial

Selecţionerul echipei masculine de handbal, Aihan Omer, îşi va prezenta astăzi lotul cu care încearcă să obţină trecerea de grupa preliminară la turneul final din Croaţia.

 

Observând nivelul fiecărui jucător la turneul amical din Danemarca, antrenorul echipei naţionale de handbal masculin a României, Aihan Omer, s-a hotărât asupra lotului cu care va aborda Campionatul Mondial din Croaţia, programat în perioada 16 ianuarie – 1 februarie. Federaţia Română de Handbal împreună cu Consiliul Judeţean Caraş-Severin va organiza astăzi, de la ora 18.00, în Sala Polivalentă din Reşiţa, festivitatea de prezentare a lotului României care va participa la acest turneu final. Selecţionerul Aihan Omer va deplasa în Croaţia practic acelaşi lot de 16 jucători pe care l-a folosit şi în amicalele disputate la sfârşitul săptămânii trecute, la care se va adăuga şi rezerva Ionuţ Georgescu. Lotul României pentru turneul final este următorul: Ionuţ Rudi Stănescu, Mihai Cătălin Popescu, Sorin Bârza – portari; George Buricea, Mihai Timofte, Eremia Pârâianu, Marian Cozma, Alexandru Irimescu, Valentin Ghionea, Laurenţiu Toma, Adrian Petrea, Florin Nicolae, Marius Stavrositu, Mihai Rohozneanu, Sandu Iacob şi Rareş Jurcă.

România se află în Grupa A, alături de Franţa, Ungaria, Slovacia, Argentina şi Australia. Ultimul Campionat Mondial la care a participat naţionala masculină a avut loc în 1995, în Islanda, când românii au terminat pe locul zece.

Iată programul de joc al echipei României, în Grupa A preliminară: Franţa – România (sâmbătă, ora 21.30), România – Ungaria (duminică, ora 18.00), România – Argentina (luni, ora 16.30), Austria – România (miercuri, 16.00), Slovacia – România (joi, ora 18.00). Toate partidele tricolorilor vor fi transmise de TVR 2. Din fiecare dintre cele patru grupe, a câte şase echipe, se vor califica în grupele principale ale Campionatului Mondial primele trei clasate. Apoi, din cele două grupe principale, ocupantele locurilor întâi şi doi se vor califica în semifinale, urmând să joace încrucişat. Echipele clasate pe locurile patru şi şase în grupele preliminare vor evolua în Cupa Preşedintelui.

 

Obiectiv modest, dar realist

 

Absentând destul de mult timp de pe prima scenă handbalistică, echipa masculină a României nu va avea un obiectiv prea îndrăzneţ la Campionatul Mondial din Croaţia, ci mai degrabă unul realist. Preşedintele FR Handbal, Cristian Gaţu, a afirmat că ţelul echipei pregătite de Aihan Omer este trecerea de Grupa preliminară A, adică o clasare pe unul dintre locurile unu-trei în această grupă. „Este, în sfârşit, un pas pe care trebuia să-l facem mai de mult, adică participarea la un turneu final de competiţie internaţională majoră. Obiectivul echipei naţionale este clasarea pe unul dintre primele trei locuri în Grupa A preliminară, ceea ce ar duce automat la calificarea în faza grupelor principale“, a spus preşedintele FRH.

Cristian Gaţu, încântat de evoluţiile tricolorilor la turneul amical din Danermarca, a afirmat că România poate fi revelaţia de la Campionatul Mondial, dar pentru asta trebuie să arate aceeaşi unitate şi devotament în joc. „M-a mulţumit evoluţia jucătorilor în meciul amical cu Danemarca şi cred că, dacă echipa va juca cu aceeaşi ambiţie, colectiv, cu spirit pozitiv şi mai ales pe toată durata meciului, fără căderi, România poate produce o surpriză la Campionatul Mondial“, a spus Gaţu, fiind de părere că pentru titlul mondial se vor duela echipele Franţei, Danemarcei, Germaniei şi Croaţiei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS