17.6 C
Craiova
duminică, 19 mai, 2024
Știri de ultima orăSportPele: Spania poate câştiga CM

Pele: Spania poate câştiga CM

Fostul mare internaţional brazilian, Pele, a declarat că naţionala de fotbal a Spaniei este principala candidată la câştigarea Campionatului Mondial din 2010, mai ales pentru că vine după succesul de la Campionatul European, desfăşurat anul trecut în Austria şi Elveţia. „După ce au luat titlul european, spaniolii au capacitatea să depăşească Italia, Brazilia, Argentina sau Germania în lupta pentru trofeul din Africa de Sud. Mai rămâne de văzut doar ce poate face Vincente del Bosque pe banca tehnică. Naţionala iberică a cedat mereu în momentele importante, dar Aragones a construit o echipă extraordinară, echilibrată şi care este foarte organizată“, a declarat Pele, ieri.

Naţionala Spaniei, condusă de Luis Aragones, a câştigat Campionatul European din 2008, din Austria şi Elveţia, după ce a trecut în finala competiţiei de Germania, cu scorul de 1-0. Campionatul Mondial din 2010 se va disputa în Africa de Sud, între 11 iunie şi 11 iulie, şi va fi prima competiţie de această anvergură care va fi găzduită de o ţară din Africa.

Pe de altă parte, fostul atacant este de părere că FC Barcelona va câştiga Liga Campionilor: „Dacă acum ar fi finalul sezonului, Barcelona s-ar impune, pentru că este o echipă organizată, compactă, se închide bine şi joacă în mare viteză cu oameni precum Messi, Eto’o sau Henry. Contează însă doar concentrarea de la momentul oportun, dar cred că ei sunt favoriţi“. Pele a făcut referire şi la mijlocaşul argentinian Lionel Messi, afirmând că nu trebuie comparat cu nici un alt jucător, pentru că are propriul său stil de joc, iar în timp va creşte şi mai mult.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS