17.6 C
Craiova
duminică, 19 mai, 2024
Știri de ultima orăSportŞtiinţa va înfrunta din nou Fiorentina

Ştiinţa va înfrunta din nou Fiorentina

După două confruntări oficiale în Cupa UEFA, Universitatea şi Fiorentina se vor duela
într-un amical care va avea loc în luna februarie în Italia.

Antrenorul Universităţii, Nicolo Napoli, a anunţat ieri că gruparea din Bănie va încheia cantonamentul de la Coverciano (Italia) cu un joc amical împotriva Fiorentinei, fostul adversar al alb-albaştrilor din Cupa UEFA. Va fi cel de-al patrulea meci de verificare din Italia pentru juveţi, care vor avea posibilitatea să înfrunte una dintre formaţiile de top din Il Calcio, la care evoluează şi căpitanul echipei naţionale a României, Adrian Mutu.

„Aş fi dorit să jucăm cu Juventus, dar distanţa prea mare dintre Torino şi Coverciano ne-a împiedicat. Am aranjat însă un joc cu Fiorentina fiind destul de aproape. Este o formaţie de top şi prinde bine tinerilor noştri jucători, chiar dacă este doar un joc amical“, a spus Napoli pe fanatik.ro, fără a preciza data desfăşurării meciului.

În cazul în care Fiorentina va juca cu prima echipă, se poate spune că va fi cel mai important amical al Ştiinţei din ultimii patru ani. Universitatea va sta zece zile în cantonament în Italia (2-12 februarie) şi va mai întâlni o formaţie de ligă inferioară din Peninsulă, una de serie B şi o formaţie din Danemarca (Liga I).

 

Napoli caută jucători
în Peninsulă

 

Noutăţile Ştiinţei ar putea apărea la Coverciano, oficialii grupării oltene susţinând că, pe lângă aranjarea turneului din Italia, antrenorul Nicolo Napoli are misiunea să găsească şi unu-doi jucători care să poată ajuta Universitatea în retur să prindă un loc de cupele europene. „Napoli caută ceva pe acolo (în Italia – n.r.) care să ne mulţumească. Nu vreau decât punct ochit, punct lovit“, a anunţat finanţatorul Adrian Mititelu. După cum se ştie, înainte de a pleca în vacanţă, tehnicianul italian a anunţat că are nevoie de doi jucători cu experienţă, un mijlocaş central şi un atacant.

În cazul în care nu se vor găsi jucătorii doriţi, Universitatea va apela la tinerii de la Primăvara. Plecarea lui Stoianof la Internaţional Piteşti va lăsa liber un loc de atacant în lotul lui Nicolo Napoli. Acesta va fi ocupat de unul dintre atacanţii de la „satelit“. „Suntem între ciocan şi nicovală, referitor la transferul unui atacant. Am vorbit cu Nicolo Napoli, el şi-ar fi dorit un vârf consacrat. Eu cred că vârful cel mai bun îl putem găsi tot la noi în curte. Avem copii care pot face lucruri deosebite şi e păcat să nu le dăm o şansă. Ne trebuie însă curaj să-i aruncăm în luptă“, a spus Ilie Balaci la Sport.ro.

Alex Costea, Gogoşoiu şi Crăciun sunt soluţiile pe care oficialii olteni le văd pentru a rezolva problema din ofensiva Ştiinţei.

Craiova, învingătoare în Cupa UEFA

Ştiinţa a mai întâlnit Fiorentina de două ori în istoria ei, de fiecare dată în primul tur al Cupei UEFA. Prima confruntare dintre cele două formaţii a avut loc în sezonul 1973/1974. Meciul tur s-a disputat la Florenţa şi s-a terminat la egalitate, 0-0. În manşa a doua, oltenii s-au impus cu 1-0 (gol Oblemenco ‘89) şi s-au calificat în faza următoare. În stagiunea 1982/1983, Craiova a dat piept pentru a doua oară cu Fiorentina. Italienii s-au impus în prima manşă cu 1-0 (gol Antognoni), dar, în retur, nu au rezistat presiunii de pe „Central“ şi au pierdut cu 3-1, fiind eliminaţi din nou de Universitatea Craiova. Au marcat atunci Ungureanu, Cîrţu şi Balaci, respectiv Bertoni.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

18 COMENTARII