15.6 C
Craiova
duminică, 19 mai, 2024
Știri de ultima orăSportMititelu, amendat din nou de FRF

Mititelu, amendat din nou de FRF

Pe lângă omologarea cu 3-0 a unor partide precum Rocar ANEFS – Săgeata Stejarul şi CFR Paşcani – Ceahlăul Piatra Neamţ II, Comisia de Disciplină, întrunită ieri, la Casa Fotbalului, a avut trecut pe ordinea de zi şi clubul Universitatea Craiova. Federalii l-au avut din nou în colimator pe finanţatorul grupării din Bănie, Adrian Mititelu, devenit în ultimul timp un client fidel al comisiilor de sub tutela FRF. După ce a fost suspendat şase luni şi amendat cu 300.000 de lei pentru declaraţiile făcute la adresa arbitrilor la finalul meciului cu FC Argeş din etapa a 10-a (scor 1-1), sancţiunea pecuniară fiind redusă apoi la jumătate de Comisia de Apel, Mititelu a mai primit ieri o pedeapsă de la membrii CD. Patronul Ştiinţei a fost sancţionat cu şapte luni suspendare şi cu 300.000 de lei penalitate sportivă, „pentru declaraţii calomnioase în mass-media făcute după partida de pe teren propriu cu Steaua Bucureşti“, după cum se arată în comunicatul postat pe site-ul Federaţiei Române de Fotbal.
„Chiar credeţi că asta este o amendă pentru ce am declarat eu? Eu am spus doar că Oniţa a greşit în meciul cu Steaua. Aceasta este o răzbunare a cuplului Lupescu – Prunea, pentru că mi-am permis să cer autonomia arbitrajului românesc! Noi vrem o schimbare radicală în acest domeniu, nu una de formă! Vrem în primul rând ca sediul Comisiei Centrale să fie mutat într-un oraş din centrul ţării. Chiar şi unii arbitri m-au felicitat pentru ideea mea“, a afirmat ieri Adrian Mititelu, la GSP TV. Acesta declarase după partida cu formaţia din Ghencea, din etapa a 16-a, încheiată la egalitate, 0-0, că asistentul Aurel Oniţa a fost al 13-lea jucător al Stelei şi că Universitatea a jucat cu Steaua „Tudor“ Bucureşti, acuzându-l pe centralul Alexandru Tudor că nu a acordat penalti la căderea în careu a lui Wobay.
„Acesta este doar începutul răzbunării, o să vedeţi. Ei au aflat că sunt vinovat pentru demersul de care am vorbit. Este un abuz grosolan care se întâmplă în fotbalul românesc. Este inadmisibil să se întâmple aşa ceva în anul 2008!“, a mai spus Mititelu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS