15.6 C
Craiova
duminică, 19 mai, 2024
Știri de ultima orăSportUltimul hop pentru Ştiinţa

Ultimul hop pentru Ştiinţa

Universitatea Craiova încheie turul de campionat la Vaslui, unde speră să obţină trei puncte, care să o menţină pe podium până la primăvară.

Neînvinşi în Liga I din etapa a 7-a (1-3 cu Timişoara), oltenii lui Nicolo Napoli privesc încrezători spre ultima confruntare din 2008, programată în această seară, la Vaslui. Ştiinţa a avut un tur de campionat reuşit, ultima etapă găsind formaţia craioveană pe podium, clasare de care fanii nu s-au mai bucurat de zece ani. Alb-albaştrii vor să rămână acolo şi după această rundă, dar pentru asta trebuie să se impună în faţa trupei lui Viorel Moldovan, renăscută de la venirea pe banca tehnică a fostului internaţional. „Ne va fi greu la Vaslui în faţa unei echipe pe val, care a obţinut în ultima vreme cinci rezultate foarte bune. Are şi un antrenor ambiţios, se vede că jucătorii sunt aşezaţi altfel, au alt stil de joc. Vasluiul este o echipă care începe să ia înfăţişarea lui Viorel Moldovan fotbalistul. Noi o să facem tot posibilul să rămânem pe locul trei. Chiar dacă diferenţa de puncte este mică între locurile de cupele europene, este mai frumos să visezi de pe trei decât de pe patru“, a afirmat Ilie Balaci, managerul general al Ştiinţei.
Oltenii au anunţat că s-ar mulţumi şi cu un punct la Vaslui, având în vedere forma moldovenilor şi indisponibilităţile din tabăra Universităţii. „Ne aşteaptă un meci foarte greu şi dacă luăm un punct este o mare realizare. Dacă terminăm turul în primele cinci înseamnă un an reuşit şi un pas important spre obiectivul propus, un loc de cupele europene“, spunea zilele trecute finanţatorul Adrian Mititelu. Napoli nu-i va putea folosi astăzi pe Dilevski (accidentat) şi Wobay (suspendat), doi jucători de bază ai echipei, dar Bărboianu şi Gîngioveanu sunt gata să le ia locul, cei doi internaţionali de tineret având o evoluţie bună runda trecută. Singura dilemă a antrenorului italian este postul pe care va fi folosit Stoica, fundaş sau mijlocaş, la fel stând lucrurile şi în cazul lui Găman, cu care ar putea face rocadă.

Lui Porumboiu îi este frică de Gîngioveanu

Moldovenii sunt interesaţi mai mult de rezultat decât de spectacol. „Dacă putem face spectacol ar fi extraordinar, dar ceea ce mă interesează sunt cele trei puncte. Asta le-am cerut jucătorilor, să învingem. Întâlnim o echipă foarte bună, cu o stare de spirit aparte şi cu o filozofie interesantă, care creşte de la an la an. Practică un fotbal frumos, cu entuziasm. Jucătorii se cunosc foarte bine, sunt tineri, motivaţi, cum numai în Oltenia găseşti“, a spus Viorel Moldovan, tehnician care nu a cunoscut încă înfrângerea cu FC Vaslui.
Patronul moldovenilor, Adrian Porumboiu, vede în Universitatea una dintre echipele-revelaţie ale acestui tur de campionat şi o consideră o „nucă tare“ pentru formaţia sa. El susţine că va fi un meci deschis, de care pe care, şi că s-ar mulţumi până la urmă şi cu un rezultat de egalitate. Porumboiu a nominalizat şi un jucător al Ştiinţei de care se teme şi care nu este Costea, aşa cum s-ar aştepta toată lumea, ci… Gîngioveanu. „E dracu’ gol copilul ăla! Şi noi avem câţiva draci aici, dar ai noştri sunt negri“, a spus fostul arbitru FIFA.
În tabăra vasluiană, Aliuţă, D. Munteanu, Andronic şi R. Neagu sunt indisponibili, iar N’Doye ar putea fi lăsat pe bancă de Moldovan pentru prestaţia slabă din Giuleşti. În schimb, portughezul Hugo Luz este refăcut, dar e greu de crezut că-i va putea lua locul lui Bălace în primul unsprezece. Jucătorul oltean şi Buhuş sunt singurii de la Vaslui care au trecut şi pe la Universitatea. „La Craiova am debutat în fotbalul mare. Acolo, ambiţia şi entuziasmul de a juca fotbal sunt pe primul loc. Sper ca spiritul moldovenesc să fie mai tare decât cel oltenesc“, a afirmat Silviu Bălace.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

16 COMENTARII