18.4 C
Craiova
joi, 23 mai, 2024
Știri de ultima orăSportAu dat lovitura în Croaţia

Au dat lovitura în Croaţia

Podravka Koprivnika – Oltchim Vâlcea 20-30 (14-13)

Podravka: Rădulescu – Todorovska (6 goluri), Tatari (6), Franic (4), Dokic (2), Gace (1), Bulath (1). Antrenor: Zdravko Zvonko.

Oltchim: Huţupan, Tolnai – Maier (7 goluri), Lecuşanu (6), Manea (6), Szucs (4), Meiroşu (2), Elisei (2), Luca (2), Puşcaşu (1), Vădineanu, Gatzel. Antrenor: Ivica Rimanic.

Oltchim s-a impus clar la Koprivnika şi mai are nevoie de două succese pentru calificarea în faza următoare a Ligii Campionilor.

 

Campioana României la handbal feminin, Oltchim Râmnicu Vâlcea, a reuşit să dea lovitura în Croaţia. Elevele lui Ivica Rimanic au jucat împotriva echipei Podravka Koprivnika şi aveau nevoie de un succes sau măcar de un rezultat de egalitate pentru a-şi mări şansele de calificare în faza a doua a grupelor. Partida a fost echilibrată în prima parte care a fost un duel de la distanţă între portarii echipei naţionale de handbal feminin a României, Luminiţa Huţupan de la Oltchim şi Paula Rădulescu de la Podravka. Ambele formaţii au fost, pe rând, la conducere pe tabela de marcaj, dar diferenţa nu a fost niciodată mai mare de două goluri. Croatele au intrat la cabine în avantaj minim, 14-13, iar disputa părea să semene cu cea jucată de oltence la Togliatti, în partida precedentă.

În repriza secundă, Oltchim a jucat fantastic, cu o apărare de netrecut şi un atac năucitor. Echilibrul s-a menţinut până în minutul 40, moment din care Podravka nu a mai reuşit să înscrie timp de 14 minute, Huţupan exasperându-le pe elevele lui Zdravko Zvonko. Oana Manea a reuşit să o facă uitată pe Ionela Gâlcă, plecată la Rulmentul, şi a fost de neoprit, cele şase goluri marcate de pivotul chimist fiind completate cu multe aruncări de la şapte metri obţinute. Cu zece minute înainte de final, Vâlcea conducea cu 26-17 şi nu mai putea scăpa victoria.

 

A învins fosta echipă

 

Ivica Rimanic a decis să le arunce în luptă şi pe handbalistele pe care nu contase, Roxana Gatzel, Clara Vădineanu, Iulia Puşcaşu, Rita Borbaş sau Talida Tolnai, dar croatele nu au reuşit să mai reducă din handicap şi campioana României s-a impus în final cu 30-20. „Şansele noastre la calificare au crescut considerabil, dar nu trebuie să facem nuntă, mai avem de muncit. Mă aşteptam la un meci dificil. La pauză, le-am spus fetelor să nu se mai grăbească în atac şi să fie mult mai atente în apărare. Luminiţa Huţupan a fost formidabilă“, a declarat la sfârşitul celor 60 de minute tehnicianul Rimanic, cel care a învins echipa pe care a antrenat-o pe o perioadă de două sezoane, acum zece ani.

Oltchim rămâne pe primul loc al clasamentului, cu patru puncte, şi mai are nevoie de două succese pentru a se califica în faza a doua a grupelor Ligii Campionilor. În etapa a IV-a a competiţiei, elevele lui Ivica Rimanic vor evolua pe propriul teren, pe 4 ianuarie, cu Lada Togliatti.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS