16.2 C
Craiova
joi, 23 mai, 2024
Știri de ultima orăSportAtleţii craioveni au obţinut 12 medalii

Atleţii craioveni au obţinut 12 medalii

Sportivii olteni au cucerit cinci titluri la finala campionatului naţional de cros de la Craiova.

223 de atleţi (93 de fete şi 130 de băieţi), legitimaţi la 51 de cluburi din ţară, au luat sâmbătă startul la finala campionatului naţional de cros, competiţie găzduită de Hipodromul din Craiova. Ca de fiecare dată, alergătorii din Bănie (de la CSM, CS Olimpic, CS Universitatea şi LPS „Petrache Trişcu“) s-au descurcat onorabil, reuşind să cucerească 12 medalii (patru de aur, trei de argint şi cinci de bronz).
Prima medalie de aur a fost cucerită de echipa feminină de junioare de la LPS „Petrache Trişcu“, alcătuită din Florina Pierdevară, Andreea Stroe, Ionela Dincă şi Diana Dina. Tot la juniori, masculin, Alexandru Ghinea (CSM-LPS Craiova) a obţinut titlul naţional. Celelalte medalii de aur pentru Craiova au fost cucerite de Marius Ionescu la seniori (CSM Craiova) şi de echipa masculină de tineret, formată din Ionuţ Betej, Andrei Ştefana, Alin Florea şi Viorel Croitoru.
CS Olimpic Sport Craiova a obţinut două medalii de argint, cucerite de Gabriela Neacşu, la senioare, şi de echipa de senioare alcătuită din Gabriela Neacşu, Daniela Donisă, Cristina Vasiloiu şi Alexandra Bucur. Tot argint a obţinut şi echipa masculină de seniori de la CSM Craiova (Marius Ionescu, Mădălin Ionescu, Marius Buşcă, Andrei Brebenoiu).
Pe ultima treaptă a podiumului au urcat: Florina Pierdevară (LPS „Petrache Trişcu“ – CSM Craiova) – junioare, Ionuţ Betej (CSM Craiova) – tineret, Anca Safta (CSM Craiova) – senioare, echipa feminină de senioare de la CSM Craiova (Anca Safta, Alina Olaru, Adela Bătrânu, Alina Bolnavu) şi cea feminină de tineret de la CS Universitatea Craiova (C. Bucovanu, A. Bucovanu, Răduică, Pătraşcu). Severineanca Ancuţa Bobocel (CSM Drobeta – Dinamo) a devenit campioană naţională la tineret, iar clubul CS Pandurii Târgu Jiu a obţinut două medalii de argint, ambele la echipe – feminin tineret (Licară, Romanaş, Moagă, Picoiu) şi masculin tineret (Gheorghe Surlea, Claudiu Surlea, Claudiu Călugăru, Gabriel Gorun).
Acest concurs a constituit criteriul de selecţie pentru Campionatul European de Cros, care va avea loc pe 12 decembrie, în Belgia.

Safta şi Olaru, cu fetiţele pe podium

Sportivii care au urcat pe podium au plecat încărcaţi de premii din partea organizatorilor şi a sponsorilor: statuete, cupe, diplome, tricouri, articole sportive, dulciuri, buchete de flori şi bani. Un moment inedit s-a petrecut la premierea de la senioare, când craiovencele Anca Safta şi Alina Olaru, proaspete mămici, au urcat pe podium cu fetiţele lor în braţe. Fiica Ancăi Safta se numeşte Alexandra şi are un an şi şase luni, iar cea a Alinei Olaru, Clara, are doar cinci luni.
La eveniment au fost prezenţi oficiali ai Federaţiei Române de Atletism, în frunte cu preşedintele Sorin Matei, fostul director de la CSM Craiova. Campionatul Naţional de cros a fost organizat de CSM Craiova, în colaborare cu Direcţia pentru Sport a Judeţului Dolj, LPS „Petrache Trişcu“, Primăria Craiova şi Consiliul Judeţean Dolj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII