20.6 C
Craiova
luni, 20 mai, 2024
Știri de ultima orăSportSpadasinii craioveni, campioni la echipe

Spadasinii craioveni, campioni la echipe

Spadasinii de la CSM-LPS „Petrache Trişcu“ au urcat de mai multe ori pe podium la Campionatele Naţionale de speranţe, competiţie desfăşurată la sfârşitul săptămânii trecute la Craiova, în sala de scrimă a liceului. Pe podiumul de la individual masculin au urcat doi craioveni. Lucian Ciovică a luat argintul, fiind învins în finală de constănţeanul Bogdan Negraia, iar Tatian Bolboceanu a intrat în posesia medaliei de bronz. În întrecerea masculină pe echipe, craiovenii s-au prezentat cu două formaţii. Echipa CSM-LPS 1, avându-i în componenţă pe L. Ciovică, T. Bolboceanu, I. Trandafirescu şi B. Pârvu, a devenit campioană naţională. A doua echipă a CSM-LPS (formată din L. Mateiţă, M. Zamfir, M. Persu şi B. Anghel) s-a clasat pe locul patru.
La individual feminin, CSM-LPS Craiova a intrat în posesia unei medalii de argint, prin Alexandra Ionică Cârstea, care a pierdut greu în finală (15-13) în faţa unei spadasine din Constanţa, Amalia Tătăran. În primele opt poziţii s-au mai clasat Anca Puică (locul cinci) şi Mihaela Ţugui (locul şapte).
La fel ca la masculin, clubul craiovean s-a prezentat şi în întrecerea feminină pe echipe tot cu două formaţii. CSM-LPS 1 (în formula A. Ionică, M. Ţugui, A. Olteanu, A. Puică) a obţinut argintul naţional, în timp ce a doua echipă din Bănie (alcătuită din M. Cojocaru, C. Bogheanu, C. Năboiu şi T. Creţan) a încheiat concursul pe locul şase. De pregătirea sportivilor se ocupă antrenorii: Mădălina Mincu, Radu Podeanu, Jean Bărbosu, Claudiu Ştefan şi Daniel Matache.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS