16.7 C
Craiova
duminică, 19 mai, 2024
Știri de ultima orăSportPandurii aşteaptă prima victorie din acest sezon

Pandurii aşteaptă prima victorie din acest sezon

Preşedintele Marin Condescu a transmis echipei să uite eşecul de la Timişoara şi să câştige cu Unirea Urziceni.

Pandurii nu au dezarmat după eşecul de la Timişoara şi speră să se revanşeze la următoarea dispută, cu Unirea Urziceni, programată duminică, la Târgu Jiu. „N-am jucat aşa cum ne-am fi dorit, de aceea am pierdut la Timişoara, însă scorul este prea sever. Gazdele au avut şi noroc, pentru că le-a intrat fiecare minge trimisă pe poartă, dar aşa e în fotbal. Nu pun eşecul pe seama arbitrajului. De vină am fost noi că am pierdut. Însă gata, am pierdut o luptă, nu şi războiul“, a comentat preşedintele Marin Condescu înfrângerea de pe Bega.
Acesta susţine că echipa are potenţial, joacă pragmatic şi poate obţine o victorie cât de curând. „Dacă este să vedem partea plină a paharului, jucăm un fotbal plăcut ochiului. Nu bubuim mingile, pasăm frumos. Acum rămâne să fructificăm situaţiile de gol şi să nu mai greşim în apărare. Să uităm de meciul cu Poli. Duminică începem şi noi campionatul cu o victorie. Batem Urziceniul şi se schimbă situaţia“, a mai spus preşedintele grupării gorjene.

Atenţie la Mara!

Principalul pericol pentru Pandurii este Bogdan Mara. Jucătorul Unirii Urziceni a marcat de două ori etapa trecută şi, mai mult ca sigur, îşi doreşte să „recidiveze“ şi cu trupa lui Eugen Neagoe. Gorjenii promit însă că vor fi cu ochii pe el, chiar prin vocea căpitanului Alexandru Păcurar. „Unirea are jucători buni, periculoşi. Mara este un fotbalist foarte bun, care îşi ajută mult echipa, dar nu trebuie să ne temem de nimeni. Cei de la Urziceni au antrenor bun, care ştie să îi aşeze foarte bine defensiv, stau bine şi în atac şi va fi destul de greu“, a susţinut Păcurar.
Acesta crede că echipa sa va obţine un rezultat bun în meciul cu ialomiţenii şi speră ca, de data aceasta, arbitrii să nu mai influenţeze jocul şi rezultatul. „Cred că am fost puţin defavorizaţi de arbitraje în cele două partide, cu Dinamo şi Poli Timişoara“, a comentat jucătorul echipei gorjene.
Pandurii va avea şi un reprezentant la naţionala de tineret, pentru amicalul de sâmbătă cu Universitatea Cluj selecţionerul Emil Săndoi apelând la fundaşul gorjenilor, Constantin Grecu.

Verdict amânat

Comisia de Disciplină din cadrul FRF a amânat ieri judecarea memoriului depus de clubul Pandurii Târgu Jiu, prin care îi cheamă în instanţă pe Mircea Sandu, Adalbert Kassai, Dumitru Dragomir şi Valentin Alexandru, acuzaţi de abateri disciplinare în „cazul FC Vaslui“. Gorjenii au sesizat folosirea a şase jucători extracomunitari în meciul direct cu moldovenii, din sezonul trecut, dar comisiile federale nu au luat în calcul memoriul pandurilor.
Preşedintele Marin Condescu nu s-a lăsat, iar cazul a ajuns din nou la Comisia de Disciplină, care îl va reanaliza pe 20 august. „Cum la audienţe nu s-a prezentat astăzi (ieri – n.r.) decât Kassai, restul motivând că sunt plecaţi, de comun acord cu membrii comisiei am decis amânarea judecării pentru o dată când pot fi toţi prezenţi. Oricum, am câştigat foarte mult prin acest memoriu al nostru. Pentru prima dată în istoria fotbalului românesc, şefii forurilor conducătoare va trebui să dea explicaţii în faţa Comisiei de Disciplină“, a afirmat Condescu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS