16.7 C
Craiova
duminică, 19 mai, 2024
Știri de ultima orăSportOltenii, în formulă completă în Ardeal

Oltenii, în formulă completă în Ardeal

Nicolo Napoli este convins că Ştiinţa va primi o replică dârză din partea Gloriei Bistriţa şi îşi atenţionează elevii să trateze jocul cu toată seriozitatea.  

Universitatea Craiova a plecat de ieri spre Bistriţa, unde vineri, de la ora 18.00, va da piept cu Gloria în avanpremiera etapei a doua. Elevii lui Nicolo Napoli sunt destinşi după victoria din prima rundă, iar antrenamentul de luni după-amiază s-a derulat cu zâmbetul pe buze. Asta şi pentru că alb-albaştrii au avut o companie agreabilă, la şedinţa de pregătire participând şi Gică Craioveanu. Fostul golgheter al Ştiinţei s-a antrenat alături de Stoica şi compania şi, ca de obicei, a fost sufletul echipei, destinzând atmosfera. „A fost minunat să mă pot antrena din nou alături de jucătorii Craiovei. Îmi place mult la Universitatea, atmosfera de la echipă este extraordinară. Dacă Universitatea va juca bine, peste câţiva ani aceşti copii pot fi vânduţi pe sume importante, dar să fie cedaţi în campionate puternice. Noi, românii, am avut o boală în ultimii ani să ducem jucători talentaţi prin Rusia sau Ucraina şi asta nu cred că este bine. Personal, aş renunţa, în afară de familie, la orice să mai pot juca fotbal. Să evoluezi pe «Bernabeu» cu 80.000 de oameni în tribune este ceva ce nu poate fi egalat de nimic în lume“, a afirmat Craioveanu.
Napoli s-a declarat încântat că jucătorii s-au simţit bine în compania lui Gică Craioveanu, dar de ieri a schimbat macazul. Antrenorul italian a cerut concentrare maximă, partida cu Gloria Bistriţa fiind foarte dificilă. „Am început bine campionatul, dar nu trebuie să exultăm. Acum ne gândim doar la ce vom face cu Gloria. Am tot lotul la dispoziţie, cu excepţia lui Stoianof, şi sperăm să obţinem ceva din acest meci. Bistriţa este o echipă bună, cu un antrenor capabil. A transferat mulţi jucători, s-a întărit şi cred că va arăta altceva faţă de jocul din Giuleşti, deşi nici atunci nu a făcut o partidă proastă. A avut ghinion, iar Rapid a prins o zi foarte bună. Trebuie să ne aşteptăm la o replică puternică din partea Gloriei. Chiar dacă a pierdut în prima etapă, nu putem spune că noi suntem favoriţi vineri“, a afirmat Nicolo Napoli, care îl are la dispoziţie pentru acest joc şi pe Spase Dilevski.

Napoli, impresionat  de Rapid şi CFR

Antrenorul Ştiinţei s-a declarat impresionat de forţa ofensivă arătată în prima etapă de Rapid şi CFR Cluj, dar preconizează că actuala ediţie de campionat va fi echilibrată. „M-au impresionat după prima etapă echipele Rapid şi CFR Cluj prin forţa lor de atac, dar cred că va fi un campionat echilibrat. A fost deja o surpriză egalul lui Dinamo la Târgu Jiu. Sunt multe echipe care au adus străini de foarte bună calitate şi vor fi multe meciuri tari. Noi avem mai mulţi tineri, dar nu pot spune dacă este mai uşor să lucrezi cu tineri sau cu străini. Contează doar cine asimilează mai uşor ce spune antrenorul“, a mai spus Napoli.
Despre meciul cu Gloria Bistriţa a vorbit şi managerul general al Universităţii, Ilie Balaci. Acesta prevede un joc dificil, dar susţine că oltenii vor merge la victorie. „Nu vorbesc de favorite în acest meci. Bistriţa dintotdeauna a ştiut să joace bine pe teren propriu, iar cu Sabău antrenor, unul dintre primii trei tehnicieni ca valoare din Liga I, Gloria a învăţat să evolueze bine şi în deplasare. La Rapid a avut şi neşansă. Cred că ardelenii vor termina şi în acest sezon în prima jumătate a clasamentului. Craiova a jucat şi va juca însă mereu la victorie. Avem o trupă alcătuită din copii cărora nu poţi să le tai aripile. Le trebuie libertate, pe care nu poţi să le-o restricţionezi printr-un sistem de joc rigid“, a afirmat Balaci. Acesta vede Ştiinţa între puterile campionatului din 2010: „Deocamdată, să-i lăsăm în pace pe puşti, să nu punem presiune asupra lor. Din 2010 însă, va fi altceva. Va fi anul Craiovei. Se va vorbi despre Universitatea ca despre una dintre puterile fotbalului românesc“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

6 COMENTARII