20.6 C
Craiova
luni, 20 mai, 2024
Știri de ultima orăSportTricolorii mici înfruntă Italia

Tricolorii mici înfruntă Italia

Emil Săndoi va face cu elevii săi o ultimă repetiţie înaintea partidelor cu Ţara Galilor şi Bosnia, din preliminariile Campionatului European 2009.

Naţionala de tineret a României, condusă de craioveanul Emil Săndoi, înfruntă în această seară puternica selecţionată olimpică a Italiei, într-un amical programat la Pistoia. Selecţionerul a declarat într-o conferinţă de presă, organizată înaintea plecării spre Peninsulă, că meciul cu reprezentativa Italiei este cel mai important test al actualei generaţii. „Mă bucur că am reuşit această acţiune. Pot spune că schimbăm categoria ca la box. Meciul cu reprezentativa olimpică a Italiei este cel mai important test pe care îl susţine această generaţie. Am mai jucat în trecut doar împotriva Olandei. Este ultimul amical înainte de dubla cu Ţara Galilor şi meciul cu Bosnia şi vrem să facem o figură frumoasă“, a spus Săndoi.
Selecţionerul nu va avea însă la dispoziţie toţi jucătorii pe care şi i-ar fi dorit, dar susţine că şi în această situaţie România se va descurca: „Din păcate, îmi lipsesc Keşeru, Sepsi şi Ropotan, jucători reprezentativi pentru noi. Vom încerca să ne descurcăm şi fără ei“.
Din lotul deplasat în Italia face parte şi mijlocaşul Universităţii Craiova, Cosmin Gângioveanu, pentru care meciul cu „squadra azzura“ este cel mai important din cariera sa. „Este un joc foarte important pentru noi şi unul dintre cele mai importante din cariera mea. Deşi este doar o partidă amicală, sperăm să scoatem un rezultat bun, atât pentru palmares, cât şi pentru moral. Dacă obţinem un rezultat bun cu Italia, vom aborda cu încredere meciurile oficiale care urmează“, a afirmat mijlocaşul oltean de 19 ani.
Partida amicală dintre selecţionata olimpică a Italiei şi cea de tineret a Românei se joacă de la ora 22.00 (ora României), pe „Stadio Comunale“ din Pistoia, şi va putea fi urmărită în direct pe postul Sport.ro.

Săndoi îl vrea pe Radu Ştefan şi la alte meciuri

Printre jucătorii pe care se va baza Emil Săndoi la meciul din această seară se găseşte şi Radu Ştefan, care a jucat în iunie cu naţionala mare a României la Campionatul European. Selecţionerul a confirmat că este posibil ca fundaşul lui Lazio Roma să fie convocat şi pentru următoarele meciuri din preliminarii. „Radu Ştefan poate să fie convocat pentru dubla cu Ţara Galilor şi meciul cu Bosnia. Acest joc este o experienţă cu care puţini fotbalişti români tineri s-ar putea întâlni. Domnul Piţurcă se interesează tot timpul de ei şi va fi prezent şi la meci, în Italia, iar asta sper să fie o motivaţie în plus pentru ei“, a afirmat Săndoi.
Acesta consideră că o calificare la turneul final al CE 2009 ar transforma echipa de tineret a României într-o trupă de temut: „Ar fi păcat pentru această generaţie de jucători dacă nu se califică. Ei pot forma o echipă de temut, iar o astfel de competiţie ar conta foarte mult pentru progresul lor în carieră“.
România face parte din Grupa 10 a preliminariilor pentru CE din 2009, unde se află pe locul doi, cu 11 puncte din cinci partide. Primul loc este ocupat de Ţara Galilor, cu 15 puncte din şase meciuri. România mai are de jucat cu Ţara Galilor, acasă şi în deplasare, şi cu Bosnia, în deplasare. 

Ochiroşii nu vrea să pierdem

Jucătorii naţionalei de tineret au vorbit şi ei despre amicalul cu echipa olimpică a Italiei, iar stelistul Ochiroşii susţine că nu vrea ca România să se întoarcă învinsă. „Este un meci dificil şi nu vrem să-l pierdem, deoarece este important în perspectiva partidelor de calificare pentru CE. Vrem să ajungem la turneul final. Este foarte important pentru noi acest lucru“, a spus atacantul.
La rândul său, Bogdan Stancu a afirmat că prezenţa selecţionerului primei reprezentative, Victor Piţurcă, la meciul cu Italia îl motivează: „Sper să ne întoarcem cu capul sus din Italia. În urma acestui meci vom vedea cum stăm înaintea jocurilor din preliminarii. Am auzit că vine şi domnul Piţurcă, vom fi mult mai motivaţi“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS