18.7 C
Craiova
joi, 23 mai, 2024
Știri de ultima orăSportSever Dron, faţă în faţă cu tenismenii craioveni

Sever Dron, faţă în faţă cu tenismenii craioveni

Sever Dron, fost component al echipei de Cupa Davis a României şi, totodată, unul dintre candidaţii la preşedinţia Federaţiei Române de Tenis, vine astăzi la Craiova, la TC Olimp, pentru a se întâlni cu tenismenii juniori de la cluburile din oraş.

Pe lângă Ruxandra Dragomir, Mihai Rusu şi Dumitru Hărădau, Sever Dron, actualul antrenor al tenismanului Florin Mergea, a intrat în lupta pentru preşedinţia Federaţiei Române de Tenis. Stabilit de peste 30 de ani în Franţa, Dron, fost component al echipei de Cupă Davis a României în anii ’60-’70, în generaţia lui Ion Ţiriac şi Ilie Năstase, a venit în această perioadă în România, pentru a lua pulsul tenisului juvenil. Fostul tenisman vizitează mai multe oraşe importante, iar astăzi va poposi la Craiova, gazdă urmând să fie baza sportivă TC Olimp. „Facem o întâlnire, de la ora 16.00, la care aşteptăm toţi practicanţii tenisului de câmp din oraş, antrenorii lor, dar şi părinţii. Vor putea asculta sfaturile domnului Dron şi îi vor putea adresa întrebări“, a explicat ieri Ilie Cojan, antrenorul TC Olimp. Contactat telefonic, Sever Dron a vorbit despre periplul său prin România: „Acum sunt mai liber şi, pentru că tot mi-am depus candidatura la postul de preşedinte al Federaţiei Române de Tenis, am hotărât să mă plimb prin toată ţara, pentru a vedea cum este organizat tenisul românesc la bază, la nivel juvenil, şi cum sunt organizate cluburile. Am fost deja la Cluj, Iaşi, Bucureşti, Braşov şi în alte oraşe şi mâine (azi-n.r.) voi fi la Craiova“.

Vrea centre zonale

În ceea ce priveşte candidatura sa la şefia FRT, Sever Dron a spus: „De data aceasta va fi altfel, pentru că sunt patru candidaţi. Va fi o dezbatere democratică de proiecte şi se va vota nu neapărat omul, ci proiectul cel mai bun. Eu aş veni cu experienţa mea de la şcoala franceză de tenis, despre care se spune că este cea mai bine organizată. Mai mult m-ar atrage un post de director tehnic, dar noi nu avem aşa ceva. Din acel post cred eu că aş putea ajuta tenisul românesc, să facem unitate între cluburi şi toată lumea să se înţeleagă. Ar trebui înfiinţate centre zonale de antrenament în toată ţara, unde să se adune cei mai buni tenismeni din regiune, pentru că nu toţi pot veni la Bucureşti, cum se întâmplă acum“.

„Halep şi Bogdan trebuie sprijinite“

Fostul tenisman a vorbit şi despre performanţa celor două românce care au ajuns în finala junioarelor de la Rolland Garros: „Simona Halep şi Elena Bogdan trebuie ajutate de acum încolo. Fetele astea merită să investeşti în ele. Sper ca acum să vină o mulţime de sponsori. Trebuie sprijinite să facă pasul spre senioare. Halep, câştigătoarea, arată reale calităţi, dar nu trebuie uitată învinsa, craioveanca Elena Bogdan. Am văzut-o jucând, are calităţi formidabile. A câştigat o mulţime de meciuri de luptă“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS