18.7 C
Craiova
vineri, 24 mai, 2024
Știri de ultima orăSportCai-putere pe dealurile Olăneştiului

Cai-putere pe dealurile Olăneştiului

Peste 100 de bikeri din cinci ţări au ocupat popasul vâlcean Comanca în weekendul trecut şi au încântat spectatorii Cupei „Free Bike Team: Enduro-Maniaco-Depresiv“.

Staţiunea Băile Olăneşti a găzduit, în perioada 24-25 mai, cea de-a treia ediţie a Cupei „Free Bike Team: Enduro-Maniaco-Depresiv“, competiţie organizată de clubul vâlcean cu acelaşi nume. La start s-au aliniat peste 90 de concurenţi atât din ţară, cât şi din străinătate. Printre statele care au fost reprezentate în competiţia de la Olăneşti s-au numărat Franţa, Irlanda, Ungaria şi chiar îndepărtata Sirie. Din România au fost prezenţi sportivi din oraşele Bucuresti, Arad, Sibiu, Galaţi, Brăila, Iaşi, Târgovişte, Braşov, Buzău, Slatina, Târgu Jiu, Timişoara, Ploieşti, Curtea de Argeş, Craiova, Câmpulung, Buşteni, Deva.
„Enduro Maniacii“ au fost împărţiţi în două grupe, Hobby şi Profi, fiecare participând la două probe: una de anduranţă, care s-a desfăşurat în prima zi, şi a constat în parcurgerea, fără cronometrare, a unei probe de 50 de kilometri, cu diferite grade de dificultate; cea de-a doua probă a fost „specială“, contratimp, pe o distanţă de 40 de kilometri, şi a avut loc în a doua zi de competiţie. Ambele etape au „legat“ staţiunea Olăneşti de Căciulata. Concurenţii au luat startul de lângă popasul Comanca din Olăneşti, până în apropierea Mănăstirii Frăsinei şi retur.
Printre participanţii internaţionali s-a numărat şi Patrick Boissy (Franţa), multiplu campion de enduro. Au mai luat startul şi Novacs Ervin Szolt (Ungaria), Alistair Willis şi Leslie Warren (ambii Irlanda), Magid Karan (campion în Siria).
Clasamentul probei speciale: open: Alexandru Pătrăşcoiu (Târgu Jiu), Mihu (Sibiu), Bogdan Butiu (Sibiu); extreme: Sabin Taflan (Sibiu), Paul Frăţilă (Sibiu), Liviu Voinea (Arad). S-au acordat peste 30 de premii în valoare de 15.000 de lei, constând în echipament sportiv, GPS-uri, consumabile şi echipamente de protecţie. La probele de hobby nu s-au întocmit clasamente.
„Această competiţie este cea mai mare din istoria curselor enduro care s-au organizat pe teritoriul României. De la an la an, vin tot mai mulţi sportivi, ceea ce ne bucură. Au început să vină şi din străinătate“, a declarat preşedintele şi organizatorul concursului, Ştefan Ene.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS