18.7 C
Craiova
joi, 23 mai, 2024
Știri de ultima orăSportOltchim şi Rulmentul au şanse egale la titlu

Oltchim şi Rulmentul au şanse egale la titlu

Oltencele îşi pot păstra titlul dacă nu mai pierd puncte în cele şapte etape care au mai rămas de disputat.

Doar şapte etape au mai rămas de disputat din această ediţie a Ligii Naţionale de handbal feminin, la sfârşitul căreia Oltchim Râmnicu Vâlcea vrea să-şi păstreze titlul cucerit în sezonul trecut. Pentru a fi sigure de primul loc al clasamentului, elevele lui Gheorghe Tadici trebuie să câştige maximum de puncte până la final. Oltchim este la egalitate de puncte cu liderul Rulmentul Braşov, care are un meci mai puţin disputat, la Zalău.

Hopuri la Cluj şi Baia Mare

Exceptând derbiul contra Braşovului, de la Râmnicu Vâlcea, chimistele mai au de disputat două meciuri dificile în deplasare, la Cluj Napoca şi la Baia Mare. În cazul în care vor face un pas greşit în aceste dispute, elevele lui Tadici vor fi la mâna rezultatelor şi mai pot spera la titlu doar dacă şi Rulmentul pierde puncte. Ardelencele au şi ele de jucat partide dificile la Zalău, Constanţa şi Baia Mare. Derbiul este programat pe 17 mai, în Sala „Traian“, dar data va fi schimbată în cazul în care elevele Marianei Târcă vor accede în finala Cupei Cupelor, programată pe aceeaşi dată. Braşovencele au şanse mari, având în vedere că au pierdut la un singur gol diferenţă în manşa tur din Spania, 27-28, la AKABA Bera Bera.

Negocierile se amână

Ultima rundă de negocieri cu Narcisa Lecuşanu şi Ionela Gâlcă s-au amânat. Programate pentru săptămâna trecută, discuţiile ar putea avea loc până în Paşte, înainte sau după meciul de campionat de joi, contra moldovencelor de la HCM Roman.
„Nu am nici un răspuns, nici un pronostic. Nu ştiu dacă Narcisa şi Ionela vor mai continua cu noi sau nu“, a spus preşedintele clubului vâlcean, Ioan Gavrilescu.

Program Oltchim şi Rulmentul
Etapa a 20-a (5 mai): HC Zalău – Rulmentul (reprogramare); etapa a 21-a (24 aprilie): Oltchim – HCM Roman, Rulmentul va sta; etapa a 22-a (3 mai): Tomis Constanţa – Rulmentul, U Jolidon Cluj – Oltchim; etapa a 23-a (7 mai): Oltchim – HC Zalău, HCM Baia Mare – Rulmentul; etapa a 24-a (11 mai): Rulmentul – CSM Sf. Gheorghe, Oltchim va sta; etapa a 25-a (17 mai): Oltchim – Rulmentul; etapa a 26-a (24 mai): HCM Baia Mare – Oltchim, Rulmentul – HCM Buzău.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS