26.5 C
Craiova
luni, 17 iunie, 2024
Știri de ultima orăSportPatronii au încins spiritele

Patronii au încins spiritele

Partida dintre Poli Timişoara şi Universitatea Craiova a început cu 24 de ore mai devreme, joi seară, la emisiunea „Fanatik Show“ de pe Telesport, unde finanţatorii celor două grupări, Marian Iancu şi Adrian Mititelu, şi-au adresat cuvinte grele. Totul a pornit de la declaraţiile primului, care a precizat că se teme ca Poli să nu fie dezavantajată de arbitri în meciul cu Craiova, „club care are tratament special din partea FRF“. „Iancu nu-şi poate permite nici măcar o glumă la adresa Universităţii. Această echipă este un colos în raport cu clubul pe care el îl patronează“, a replicat Mititelu.
Discuţia s-a mutat spre sezonul trecut, Marian Iancu dezvăluind că Adrian Mititelu i-a propus o sumă de bani pentru ca Poli să învingă Ceahlăul, echipă cu care Ştiinţa se lupta pentru evitarea retrogradării. „Mititelu m-a sunat şi mi-a propus o sumă de bani pentru a ne apăra corect şansele în faţa celor de la Ceahlăul, ca să-i ajutăm pe ei să nu retrogradeze. Bineînţeles că i-am închis telefonul şi nu s-a pus problema să primim oferta“, a afirmat Iancu. „Eu nu pot să vă zic mai mult, dar şi după jumătate de an de la acel meci, sunau jucătorii şi antrenorii secunzi, pentru că nu ajunseseră banii la ei. Unii dintre jucătorii de la Timişoara s-au autoinvitat la prime, pentru meciul cu Ceahlăul, dar Marian Iancu nu vrea să recunoască. Eu am fost corect cu oamenii, dar Iancu foloseşte prea mult cuvântul onoare şi asta nu-l caracterizează deloc. Dacă DNA o să declasifice înregistrarea telefonică de atunci, o să vedeţi ce spunea acest om de onoare despre Chivorchian (directorul executiv al lui Poli – n.r.): «Nu mă mai înţeleg cu Chivorchian, o să fie o mare problemă cu el»“, a venit răspunsul lui Mititelu, care nu a mai făcut ieri deplasarea la Timişoara, pentru a nu acutiza conflictul său cu Iancu.
Partida Poli Timişoara – Ceahlăul, disputată pe 23 aprilie 2007, în cadrul rundei a 27-a a sezonului trecut, s-a încheiat cu victoria bănăţenilor, scor 2-0 (Cânu ’7, Karamian ’84-p), în etapa următoare Ştiinţa impunându-se cu 2-0 la Piatra Neamţ, rezultat care a îngropat Ceahlăul şi i-a scăpat pe alb-albaştri de grijile retrogradării.
După declaraţiile lui Marian Iancu la adresa arbitrilor, asistentul Adrian Vidan, delegat iniţial la partida Poli – Universitatea, a fost înlocuit cu Gero Szabo. Şeful CCA, Gheorghe Constantin, a avut însă altă explicaţie: „Delegarea lui Vidan la Timişoara a fost o greşeală de calculator. El nu poate arbitra două meciuri în două zile“. Adrian Vidan a fost asistent şi la partida de joi dintre Gloria Buzău şi Unirea Urziceni, din semifinalele Cupei României.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

3 COMENTARII