19.2 C
Craiova
vineri, 24 mai, 2024
Știri de ultima orăSportVan Marwijk îl va înlocui pe Van Basten

Van Marwijk îl va înlocui pe Van Basten

Pe 1 iulie 2008, actualul antrenor al echipei Feyenoord va prelua banca tehnică a „Portocalei mecanice“.

 

 

 

Imediat după încheierea Campionatului European de fotbal, care se va desfăşura în iunie, în Austria şi Elveţia, naţionala Olandei, care este în aceeaşi grupă cu România, va fi preluată de antrenorul lui Feyenoord, Bert van Marwijk, care îl va înlocui pe Marco van Basten.

Van Marwijk are 55 de ani şi a câştigat Cupa UEFA în prima sa „aventură“ la cârma celor de la Feyenoord, în 2002. Acesta a semnat deja un contract cu Federaţia olandeză, care îl va ţine pe banca tehnică pe tot parcursul campaniei pentru Cupa Mondială din 2010, iar munca şi-o va începe pe 1 iulie 2008.

 

Oferta a venit la timp pentru Van Marwijk

 

Bert van Marwijk s-a declarat onorat că a fost numit selecţionerul naţionalei Olandei, adăugând că este încântat că va avea ocazia să lucreze cu fotbalişti foarte valoroşi. „Să fii numit selecţioner este cea mai mare onoare pentru un antrenor. Este o provocare uriaşă să poţi lucra cu cei mai buni jucători olandezi şi oferta a venit la momentul potrivit, având în vedere vârsta mea. Când ţi se iveşte o astfel de oportunitate, trebuie să te agăţi de ea“, a spus Van Marwijk, care are contract cu Feyenoord până în vara lui 2009.

Echipa din Rotterdam se situează pe locul patru în Eredivisie, la unsprezece puncte în spatele liderei PSV şi la cinci de Ajax, formaţia de pe locul doi, iar Van Marwijk spune că va da totul pentru club până la vară: „Spre norocul meu, jucătorii şi conducerea de la Feyenoord se bucură şi ei pentru mine. Acum vreau să mă concentrez 100% pentru câteva săptămâni cruciale la acest club“.

Selecţionat o singură dată pentru ţara sa, ca jucător, Van Marwijk a jucat pentru Go Ahead Eagles, AZ Alkmaar, MVV Maastricht şi Fortuna Sittard ca aripă dreapta, înainte să-şi înceapă cariera de antrenor, în 1998, la cea din urmă echipă. După ce a condus Feyenoord, în 2004 a plecat în Germania, pentru două sezoane, la Borussia Dortmund, înainte să revină la Rotterdam la începutul acestei stagiuni.

 

Robben s-a accidentat

 

În privinţa participării la Euro 2008, actualul selecţioner al Olandei, Marco van Basten, a primit o veste proastă, unul dintre jucătorii săi de bază, Arjen Robben, accidentându-se în weekend – ul trecut. Se pare că mijlocaşul ofensiv al celor de la Real Madrid nu poate scăpa de ghinioane, el fiind nevoit să lipsească mai mult de jumătate de sezon din cauza accidentărilor. Fotbalistul batav, care are 24 de ani, a fost achiziţionat în vara anului trecut de Real Madrid, de la Chelsea, în schimbul a 40 de milioane de euro. El a suferit o nouă accidentare în minutul 78 al partidei cu Recreativo Huelva, fiind înlocuit cu Higuain, iar din primele teste făcute de staff-ul medical al grupării madrilene a reieşit că va sta departe de gazon timp de o lună.

În ciuda pierderii lui Robben, Real Madrid s-a distanţat din nou în fruntea clasamentului din Spania, la cinci puncte, după ce a învins-o pe Recreativo, cu 3-2, beneficiind însă şi de ajutorul rivalei Atletico Madrid, care a câştigat disputa cu Barcelona, cu 4-2.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS