16.4 C
Craiova
vineri, 24 mai, 2024
Știri de ultima orăSportÎnfrângere după aproape un an

Înfrângere după aproape un an

Oltchim Râmnicu Vâlcea, campioana României la handbal feminin, a fost la un pas să stabilească un record – să nu piardă în cupele europene timp de un an. Elevele lui Gheorghe Tadici fuseseră învinse ultima dată pe 17 martie 2007, în sferturile de finală ale Cupei Cupelor, de campioana Croaţiei, Podravka Koprivnika, scor 32-27. Chimistele s-au răzbunat în retur, s-au calificat en-fanfare şi aveau să câştige trofeul pus în joc. La aproape un an, pe 24 februarie 2008, Oltchim a pierdut contra unguroaicelor de la Gyor, 27-30, după cel mai slab meci făcut în acest sezon. În campionat, Oltchim are la activ o singură înfrângere în ultimele două sezoane, pe terenul principalei contracandidate la cucerirea titlului naţional, Rulmentul Braşov.

Plecarea are loc mâine

Delegaţia chimistă va pleca la Togliatti mâine dimineaţă, fiind cea mai lungă deplasare posibilă în această ediţie a Ligii Campionilor. Vâlcenii au apelat la o cursă regulată şi nu la un charter, costurile fiind cu mult mai mici. Oltenii se aşteaptă şi la eventuale şicane din partea ruşilor, având în vedere păţania româncei Carmen Amariei Lungu, care a fost oprită pe Aeroportul din Moscova înainte de meciul tur din finala ediţiei trecute a Ligii Campionilor, pe vremea când ex-chimista juca la danezele de la Slagelse. Şi Oltchim a avut parte de ceva peripeţii în 2002, atunci când a jucat la Togliatti returul finalei Cupei Cupelor. De la Aeroportul din Samara chimiştii au fost plimbaţi cu autocarul clubului Lada până la hotelul din incinta bazei sportive două ore, chiar dacă în mod normal drumul ar fi putut fi parcurs în maximum 30 de minute.
„În rest, totul a fost bine, au fost ospitalieri cu noi“, şi-a amintit vicepreşedintele CS Oltchim, Petre Berbecaru. Din echipa care pierdea finala Cupei Cupelor în 2002 mai este în lot numai Steluţa Luca.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS