14.8 C
Craiova
duminică, 19 mai, 2024
Știri de ultima orăSportCinci jucători puşi pe liber

Cinci jucători puşi pe liber

Ciucă, Baird, Gărgălie, Stoianof şi Velcovici au fost anunţaţi ieri că nu mai intră în planurile lui Nicolo Napoli şi că îşi pot căuta alte echipe.

Aşa cum se anunţase în urmă cu o săptămână, oficialii Universităţii Craiova au aşteptat să treacă şi meciul cu Poli Iaşi, pentru a întocmi lista cu jucătorii care nu vor mai face parte din lot. Ieri, în urma şedinţei Consiliului Director, cinci dintre componenţii echipei au fost anunţaţi că, din iarnă, va trebui să-şi caute altă echipă, jucătorilor comunicându-li-se personal condiţiile în care pot pleca de la Ştiinţa. Mădălin Ciucă, Michael Baird, Constantin Gărgălie, Ovidiu Stoianof şi Gabriel Velcovici au fost puşi pe lista de transferuri, cu precizarea că despărţirea de Ciucă s-a făcut la cererea jucătorului.
Fost căpitan al echipei în perioada Ovidiu Stîngă, Mădălin a terminat prima parte a acestui sezon în postura de rezervă, la ultimul meci din 2007, cu Poli Iaşi, el neprinzând nici măcar lotul de 18. Integralist în primele nouă etape, Ciucă a pierdut primul unsprezece al Universităţii de când la echipă a venit Nicolo Napoli, sub comanda italianului el evoluând 90 de minute în meciul de la Galaţi (etapa a 12-a) şi o repriză cu Gloria Buzău.
„Eu vreau să joc, dar, dacă antrenorul nu are încredere în mine şi nu contează pe serviciile mele, mai bine plec. Aş sta toată viaţa la Universitatea, am un salariu mare, condiţiile sunt dintre cele mai bune, dar nu pot accepta statutul de rezervă. Am semnat un contract pe cinci ani cu Ştiinţa şi aş mai semna pe alţi cinci, dar să ştiu că sunt dorit şi că joc. Voi vedea ce se va întâmpla, dar nu suport această situaţie“, a declarat fundaşul de 25 de ani pentru ediţia on line a Fanatik.
Australianul Michael Baird a fost folosit în 11 meciuri în acest sezon şi a punctat o dată, în timp ce Gărgălie (28 de ani) are la activ 13 jocuri, Velcovici (24 de ani) 12, iar Stoianof (22 de ani) a intrat în calculele antrenorilor de nouă ori.

Luţu, oprit în lot

Deşi se vorbea despre o posibilă cedare a lui Ionuţ Luţu, mijlocaşul de 32 de ani al Ştiinţei a fost oprit în lot de către Nicolo Napoli, jucătorul putând părăsi echipa doar în cazul unei oferte din străinătate şi în condiţii avantajoase pentru el. Luţu a primit chiar zilele trecute o ofertă din China, însă acesta i-a anunţat pe oficialii clubului că nu este dispus să plece.
„S-a dus vremea când jucam la mii de kilometri de casă. Prefer să rămân aici şi să ajut Universitatea cum pot mai bine“ ar fi fost explicaţia oferită de „Hagi-Luţu“. Decanul de vârstă din lotul Ştiinţei a avut o evoluţie apreciabilă în ultimul meci de campionat şi a dovedit că se mai poate conta pe el, „Piticul“ aducând chiar trei puncte importante echipei sale în meciul cu Dacia Mioveni, când a marcat după o acţiune personală care l-a încântat chiar şi pe selecţionerul Victor Piţurcă.
Înainte de a reveni la Universitatea, Ionuţ Luţu a fost dorit la CSM Vâlcea, antrenorul Bondrea nerenunţând nici acum la această ideea. „Un jucător ca Luţu e greu de găsit. Eu mi l-aş dori la echipă şi acum, dar depinde de jucător. Din câte ştiu eu, Luţu a vrut să i se mai ofere o şansă la Universitatea şi se pare că a profitat de ea. Mâine (astăzi – n.r.) vom avea o şedinţă la club pentru a vedea spre ce jucători ne vom orienta“, a afirmat Marian Bondrea, care a precizat că ar fi interesat de fotbaliştii pe care Ştiinţa i-a pus pe liber. 

Au împărţit cadouri copiilor

Ionuţ Luţu şi câţiva dintre coechipierii săi, alături de antrenorul Napoli şi de oficiali ai clubului, s-au aflat ieri la Centrul de Plasament „Regina Maria“ şi au împărţit cadouri copiilor de acolo. „Cred că le-am oferit acestor copii o mică bucurie. Eu am rămas puţin marcat, pentru că nu am mai participat la astfel de acţiuni, dar mă bucur să îi văd, totuşi, fericiţi“, a afirmat Luţu.
„Ne-a făcut plăcere să le oferim acestor copii cadouri, sperăm că le-am făcut o bucurie. Vreau să le urez şi lor, şi suporterilor Universităţii să aibă parte de Sărbători cât mai frumoase şi de un an mai bun!“, a spus şi Nicolo Napoli. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

25 COMENTARII