16.2 C
Craiova
joi, 23 mai, 2024
Știri de ultima orăSportOzren Seleskovic a fost demis

Ozren Seleskovic a fost demis

Începutul acestei săptămâni a fost unul plin de evenimente pentru BC Râmnicu Vâlcea: 3.500 de euro datorie către federaţie şi demiterea tehnicianului Ozren Seleskovic de la cârma echipei.

La sediul Federaţiei Române de Baschet a avut loc luni şedinţa Biroului Federal, printre punctele discutate numărându-se şi somarea unor echipe care nu şi-au achitat toate taxele către FRB. Este vorba despre Rapid Bucureşti, CSU Ploieşti, BC Târgovişte, CSU Braşov şi BC Râmnicu Vâlcea, care mai are de depus în contul federaţiei 3.500 de euro. BC Râmnicu Vâlcea, înaintea startului de campionat, trebuia să plătească 7.500 de euro, bani ce reprezentau taxe pentru transferul jucătorilor străini. La fel ca în sezonul precedent, BC şi-a propus să achite această sumă în două tranşe, prima, de 4.000 de euro, a fost plătită deja, iar a doua, la începutul returului. FRB a schimbat însă tactica. „Din cauza transferurilor masive de jucători străini în acest sezon, federaţia a luat hotărârea ca toate taxele cu privire la aceştia să fie achitate până pe 11 noiembrie. O să ne conformăm“, a declarat preşedintele clubului vâlcean, Mircea Biţă. În cazul în care cele cinci grupări din Divizia A nu se vor supune hotărârii federaţiei, forul ameninţă că va exclude aceste echipe, chiar dacă pe listă se află campioana ultimelor patru sezoane, CSU Asesoft Ploieşti.

Bosniacul Seleskovic, trimis acasă

Începutul de săptămână a consemnat la BC Râmnicu Vâlcea şi o destituire. Întrunit luni seară, Consiliul Administrativ al echipei a luat o hotărâre destul de drastică. Lipsa rezultatelor şi nemulţumirea investitorului Nicu Enache au condus la demiterea tehnicianului bosniac Ozren Seleskovic. De echipă va răspunde Cristi Achim, omul care a pregătit gruparea din Zăvoi încă de la promovarea din eşalonul doi şi până în această vară, când a fost adus Seleskovic.
„Este o decizie care în prezent pare a fi cea mai bună. Sperăm să nu ne fi înşelat. Echipa nu a avut rezultatele scontate şi acest lucru a dus la destituirea lui Seleskovic. Până la vară, echipa va fi pregătită de Cristi Achim“, a spus Mircea Biţă.
Achim are o misiune extrem de grea: echipa vâlceană este pe locul 14 în clasament, cu o singură victorie în şase etape. Mai mult, primul meci ca „principal“ în acest sezon va fi în compania Rapidului, partidă care va avea loc astăzi, de la ora 19.00, în sala „Traian“. Anul trecut, cele două grupări şi-au împărţit victoriile. În tur, la Bucureşti, Rapidul se impunea cu 20 de puncte diferenţă, scor 92-72, iar la Râmnicu Vâlcea, echipa pregătită şi atunci de Achim a câştigat cu scorul de 76-72. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS