14.8 C
Craiova
duminică, 19 mai, 2024
Știri de ultima orăSportOltchim a depăşit greu pe Viborg

Oltchim a depăşit greu pe Viborg

Campioana României la handbal feminin, Oltchim Râmnicu Valcea, a debutat cu o victorie în grupele Ligii Campionilor. Elevele lui Gheorghe Tadici s-au impus greu aseară, pe teren propriu, scor 33-30, în faţa vicecampioanei Danemarcei, Viborg, una dintre echipele favorite la câştigarea titlului. Cele două formaţii, neînvinse în acest sezon pe toate fronturile, au făcut spectacol în Sala Sporturilor „Traian“ din Râmnicu Vâlcea, la final nordicele fiind nevoite să se recunoască învinse.

„Galacticele“ României au început meciul în forţă şi au avut, în prima repriză, chiar şi şase goluri avans, însă, treptat, danezele au echilibrat disputa. Viborg s-a apropiat la două goluri, prima parte încheindu-se cu Oltchim în avantaj, scor 18-15.

În partea secundă, lupta a fost mult mai aprigă. Oaspetele au egalat în minutul 44, 24-24, iar de aici s-a mers cap la cap. La scorul de 27-26, vâlcencele au ratat o lovitură de la şapte metri prin Ramona Maier, însă Talida Tolnai s-a opus egalării. Portăriţa Oltchimului a fost, de altfel, cheia succesului echipei oltene, aceasta având, pe final, câteva intervenţii salutare. În minutul 58, la scorul de 31-30, Tolnai a apărat din nou, iar, pe contraatac, Ionela Gâlcă a punctat, tot ea marcând şi golul care a stabilit rezultatul final.

Pentru Oltchim au marcat Ionela Gâlcă (10 goluri), Ramona Maier (9), Valeria Beşe (4), Adina Meiroşu (4), Adriana Nechita (3), Steluţa Luca (2) şi Narcisa Lecuşanu (1). Următorul meci al vâlcencelor în Grupa D a Ligii Campionilor este programat pe 4 noiembrie, în deplasare, cu FTC Budapesta.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS