16.7 C
Craiova
duminică, 19 mai, 2024
Știri de ultima orăSportMi-aş dori ca Universitatea să fie echipa Craiovei

Mi-aş dori ca Universitatea să fie echipa Craiovei

Antonie Solomon s-a aflat ieri în redacţia GdS pentru a discuta pe chat despre sportul din Bănie. Subiectul de bază a fost, bineînţeles, Universitatea Craiova.

 

Solomon despre…

…relaţia cu Mititelu

Dacă echipa era a primăriei, sigur construiam o formaţie puternică în trei – patru ani. Lângă primărie vin toţi oamenii de valoare şi, bineînţeles, toate firmele puternice. La apelurile mele mi-au răspuns mulţi, dar cui să-i dau bani? Lui Mititelu? În nici un caz! Nu pot face nimic pentru echipă din cauza lui Mititelu. Este o lipsă totală de comunicare. Ţin foarte mult la imaginea primăriei şi nu vreau să o pătez alături de acest individ. El este duşmanul Ştiinţei, fiindcă nu a înţeles că de unul singur nu poate face nimic. Când rămâne fără bani, începe să înjure în stânga şi-n dreapta, să acuze primăria, să distragă atenţia de la problemele reale cu care se confruntă această echipă. El i-a gonit pe toţi, inclusiv pe Staicu. Să-şi ducă până la capăt crucea! E păcat că se foloseşte de emblema Universităţii Craiova. Dacă i-ar fi spus altcumva la echipă, tot respectul.

…implicarea primăriei la Ştiinţa

Dacă văd o conducere serioasă, un Consiliu de Administraţie serios, un finanţator serios care să spună: „Eu pot să dau două milioane de euro, primăria ne poate da trei“, poate atunci va exista o colaborare. Nu am făcut nimic echipei. Toată această diversiune este pusă la punct de unul care crede că prin fel şi fel de scenarii o să crească în ochii electoratului şi o să scad eu. Mi-aş dori ca Universitatea să fie echipa Craiovei, echipa primăriei. Atunci, suporterii să vină să mă critice, să mă înjure, să demonstreze că n-am găsit soluţii să facem performanţă în Craiova. Nu mai merg la meciuri, fiindcă acest stadion are o istorie, am trăit momente extraordinare, am văzut cei mai mari fotbalişti ai Craiovei. Din ’73 au fost generaţii de vis. Acum nu vreau să îmi fie ruşine de ce se întâmplă pe stadion. Nu stric eu că ei joacă aşa cum joacă. Nu sunt eu pe teren.

…concesionarea stadionului

Stadionul „Ion Oblemenco“ este dat în concesiune pe doi ani şi jumătate clubului Universitatea Craiova, fiindcă aşa au dorit. Dacă se doreşte pe 15 ani, pe 15 ani îl vom concesiona. Dacă vrea altă formă de asociere, vom discuta. Dacă ar fi după mine, l-aş da gratis. Dar nu eu stabilesc ce se întâmplă cu domeniul public, ci consiliul local municipal. Nu am voie să dau un leu din bugetul local, nici măcar pentru a repara un scaun rupt. Aşa sunt legile. Dacă ne asociam cu clubul, atunci era datoria mea să-l întreţin, să-l modernizez. Dar nu s-a vrut. Din anturajul lui am înţeles că se gândeşte că bagă nişte bani într-o tribună, o modernizează şi poate, după alegeri, se va da o lege astfel încât să poată intra în proprietatea stadionului.

…sporturile de sală

Am înfiinţat Sport Club Municipal, vrem să dezvoltăm handbalul feminin, voleiul masculin şi feminin, baschetul masculin. Finanţarea se face printr-un proiect al consiliului local – se aprobă un buget al clubului. Deciziile legate de stimularea antrenorilor, jucătorilor etc. se iau conform legii. Mai încercăm împreună cu CS Universitatea să le asigurăm şi condiţii sportivilor – devin studenţi la FEFS, au cazare gratuită în cămine studenţeşti. Îi vom angaja la regiile noastre sau la alte firme din Craiova.

…Sala Polivalentă

Mă pregătesc pentru a inaugura Sala Polivalentă. Dacă o să mai ies primar, probabil în doi ani va fi gata. S-a semnat deja contractul dintre Compania Naţională de Investiţii şi Comcas Buzău. În aceste zile, patronul acestei societăţi va semna un contract cu firma Popeci, pentru acoperirea Sălii Polivalente, există finanţare. Noi să fim în stare să muncim. Primăria este părtaşă la acest eveniment, acordând din bugetul local 149 de miliarde de lei vechi. Va fi cea mai modernă sală din ţară.

…stadionul Tineretului

Despre stadionul Tineretului trebuie să-i întrebaţi pe cei de la consiliul judeţean. Fostul primar nu a vrut să preia nimic, nici Hotelul Parc, nici stadionul Tineretului. O arenă modernă, după noile norme europene, nu se mai face în centrul oraşului. Dar este în exclusivitate responsabilitatea consiliului judeţean, nu a primăriei.

…situaţia de la Cluj

Nu ştiu cum domnul Boc (primarul Clujului – n.r.) i-ar putea da lui Paszkany (patronul lui CFR Cluj – n.r.) 30 de miliarde, Legea sportului interzice asta. Se pot da bani pentru turnee, promovări, dar nu poţi da bani unui club privat. Acum am vorbit cu domnul Boc (sunat pe loc de Solomon – n.r.) şi mi-a explicat. La „U“ Cluj are 65% acţiuni, iar la CFR a dat şapte miliarde pentru evenimentul cu Benfica, aşa cum am vrut să fac şi eu anul trecut.

…ajutorul dat foştilor jucători

Am ajutat foarte mult sportivii, iar de când sunt primar am rezolvat patru cazuri nefericite, lui Tilihoi, Negrilă, Donose şi Calafeteanu oferindu-le un loc de muncă. M-am supărat pe Negrilă pentru că, în momentul în care era salariat la Regia de Termoficare şi avea un rol destul de important, de a lichida creanţele, el îşi pierdea timpul pe stadion. I-am spus că după program poate să facă tot ce vrea, dar în timpul serviciului să-şi respecte sarcinile. Dar, recunosc, am făcut şi o mare prostie. Înaintea meciului cu Benfica din 1983, atunci când aproape toată echipa Craiovei era la naţională, am mers cu un vin de Drăgăşani să ne cinstim, iar Donose s-a accidentat în minutul 2, cu ruptură. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

86 COMENTARII