15.9 C
Craiova
joi, 23 mai, 2024
Știri de ultima orăSportMarica şi-a revenit

Marica şi-a revenit

Ciprian Marica a început să se acomodeze cu Bundesliga şi a făcut în partida cu Duisburg cel mai bun joc al său de când a semnat cu Stuttgart.

După un început nefast în Bundesliga, Ciprian Marica a fost unul dintre cei mai buni jucători ai campioanei Germaniei, VfB Stuttgart, în partida din etapa a treia pe care aceasta a câştigat-o cu 1-0 pe teren propriu în faţa formaţiei MSV Duisburg, la care joacă şi Iulian Filipescu şi Mihai Tararache. La scurt timp după ce atacantul oaspeţilor Tiffert a ratat o bună oportunitate de a deschide scorul, Marica şi-a trecut în cont prima mare ocazie de gol a gazdelor. Românul a driblat pe partea dreaptă un apărător advers, l-a depăşit şi pe portarul Starke, dar şutul său către poarta goală a fost respins în ultimul moment de compatriotul său, Filipescu. Colegii lui Marica au mai fost aproape de gol la o lovitură liberă, dictată pentru un fault tare comis de Tararache, Pardo trimiţând în transversală. Unicul gol al meciului a fost marcat în minutul 34 de Mario Gomez, la capătul unei acţiuni începute de Marica şi continuată de Osorio. Prima repriză s-a încheiat cu un şut expediat de Marica din unghi, mingea fiind respinsă de portarul Starke.

În partea a doua, Marica şi coechipierii săi au avut mai puţine ocazii de gol, mai aproape de a înscrie fiind nou-promovata Duisburg, la şutul din lovitură liberă al lui Idrissou, goal-keeperul Schafer respingând cu greu. Dacă Marica a rămas în teren pe toată durata meciului, nu acelaşi lucru s-a întâmplat cu Filipescu şi Tararache. Primul a fost înlocuit cu Daun în minutul 80, iar mijlocaşul la închidere a fost eliminat pentru două „galbene“ în minutul 87. Stuttgart are patru puncte şi ocupă locul opt în clasament.

 

Bayern nu are rival

 

Echipa care a dezamăgit cel mai mult în sezonul trecut, Bayern Munchen, şi-a continuat parcursul de excepţie din actuala ediţie a Bundesligii, ultima „victimă“ a bavarezilor fiind formaţia Hanovra. Bavarezii s-au impus lejer, cu 3-0, prin golurile marcate de Toni (’28), Van Bommel (’69) şi Altintop (’86). Oaspeţii au rămas în inferioritate numerică din minutul 43, când Lala a primit cartonaş roşu. Ca de obicei la meciurile jucate pe teren propriu, toate cele 69.000 de bilete de intrare la partida pe pe „Allianz Arena“ au fost vândute. Din păcate pentru gazde, atacantul italian Luca Toni a suferit o ruptură musculară şi ar putea rata şi partida pe care naţionala ţării sale o va disputa cu Franţa în preliminariile CE 2008. Bayern are nouă puncte după trei meciuri şi s-a instalat în fotoliul de lider.

În alt meci, Energie Cottbus, rămasă în această vară fără vedetele ei, Vlad Munteanu şi Sergiu Radu, transferaţi la Wolfsburg, a pierdut cu scorul de 3-0 partida disputată pe terenul grupării Borussia Dortmund (Kringe ’44, Klimowicz ’70, ’84). Cottbus are numai un punct după primele trei etape. Singura victorie în deplasare a rundei a treia a fost obţinută de Werder Bremen la Nurnberg, scor 1-0 (Harnik ’69).

Bundesliga, etapa a 3-a

Rezultatele înregistrate în etapa a treia a Bundesligii: VfL Bochum – Hamburg 2-1, Arminia Bielefeld – Hertha Berlin 2-0, Bayer Leverkusen – Karlsruhe 3-0, Bayern Munchen – Hanovra 3-0, Borussia Dortmund-Energie Cottbus 3-0, FC Nurnberg – Werder Bremen 0-1, VfB Stuttgart – Duisburg 1-0. Aseară s-au jucat partidele: VfL Wolfsburg – Schalke 04, Eintracht Frankfurt – Hansa Rostock.

Clasament: 1. Bayern Munchen 9 puncte; 2. Arminia Bielefeld 7; 3. Bochum 7; 4. Hamburg 6; 5. Schalke 4; 6. Bayer Leverkusen 4; 7. Frankfurt 4; 8. Stuttgart 4; 9. Werder Bremen 4; 10. Hertha Berlin 3; 11. Wolfsburg 3; 12. Duisburg 3; 13. Borussia Dortmund 3; 14. Karlsruhe 3; 15. Nurnberg 3; 16. Hanovra 96 3; 17. Energie Cottbus 1; 18. Hansa Rostock 0.

Etapa viitoare: Hamburg – Bayern Munchen; Duisburg – Arminia Bielefeld; Energie Cottbus – Nurnberg; Hannover 96 – Bochum; Hansa Rostock – Borussia Dortmund; Hertha Berlin – Wolfsburg; Karlsruhe – Stuttgart; Schalke 04 – Bayer Leverkusen; Werder Bremen – Eintracht Frankfurt.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII