11.4 C
Craiova
miercuri, 29 mai, 2024
Știri de ultima orăSportUngaria, prima adversară a tricolorelor

Ungaria, prima adversară a tricolorelor

Elevele lui Gheorghe Tadici şi Dumitru Muşi continuă să se „călească“ în turneul din Ungaria pentru Campionatul Mondial şi Liga Campionilor.

Naţionala de handbal feminin a României a plecat ieri de la Zalău, spre Ungaria, acolo unde, începând de astăzi, va debuta Cupa Panonia.

Tricolorele vor disputa prima partidă în această dimineaţă, de la ora 9.00, în faţa naţionalei gazdelor, o mai veche cunoştinţă a trupei antrenate de Gheorghe Tadici şi Dumitru Muşi. Ultima dată când România şi Ungaria s-au aflat faţă în faţă a fost în semifinalele Campionatului Mondial din Rusia, atunci când formaţia noastră s-a impus cu 26 – 24, după 60 de minute de foc. Principalele marcatoare au fost actualele chimiste, Gatzel, Luca şi Elisei, iar jucătoarea meciului portăriţa Tereza Tamaş Pâslaru, care a făcut partida vieţii.

Româncele vor continua turneul mâine, contra campioanei mondiale en-titre Rusia şi îl vor termina sâmbătă în faţa Poloniei. Toate confruntările au loc în Sala Polivalentă din Gyor şi vor fi transmise în direct de Sport 1.

„Un turneu foarte util“

 

Selecţionerul Gheorghe Tadici spune că nu este neapărat interesat de rezultatele din Ungaria, dar că turneul de la Gyor este foarte util: „Aceste meciuri le vor prinde bine şi fetelor de la naţională, dar şi Oltchimului, având în vedere că ne gândim la Campionatul Mondial şi la Liga Campionilor. Ne interesează, în primul rând, să creştem în constanţă, să creştem faţă de amicalurile cu Norvegia şi nu neapărat rezultatele. Oricum, turneul este unul foarte puternic, echipe ca Rusia sau Ungaria neavând nevoie de prea multe prezentări. Acum vom vedea cum se descurcă echipa naţională fără Luca şi Elisei“.

În autocarul care a plecat în Ungaria a urcat şi Talida Tolnai, handbalista de la HC Zalău, a cărei suspendare pentru opt luni nu va intra în vigoare decât dacă va fi validată de Consiliul de Administraţie al Federaţiei Române de Handbal.

 

Oltchim a scos la vânzare ultimele 50 de abonamente

 

Astăzi, la Sala Polivalentă „Traian“ din Râmnicu Vâlcea se vor pune în vânzare ultimele 50 de abonamente care au rămas pentru meciurile oficiale din campionat şi Liga Campionilor, pe care le susţine Oltchim. Toate sunt la preţul de 200 de lei, iar oficialii vâlceni cred că se vor epuiza în maximum două zile. „La cât de mare este cererea, mai mult ca sigur că nu vom sta prea mult pe tarabă cu abonamentele care au rămas. În sezonul care va urma, Oltchim va juca toate partidele cu tribunele pline. Readucerea vâlcenilor la Sala Traian a fost unul din principalele noastre obiective şi mă bucur că le-am realizat“, a spus vicepreşedintele Oltchim, Petre Berbecaru.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS