14.8 C
Craiova
duminică, 19 mai, 2024
Știri de ultima orăSportOltenii au prins aripi

Oltenii au prins aripi

Poli Timişoara  – Universitatea 1-5
•Stadion „Dan Păltinişanu“, fără spectatori
•Au marcat: A. Cristea ’30 / Dina ‘6, Baird ’50, ’90, D. Stoica ‘ 62-p., ’84-p.
Poli: Pantilimon – McKain, Cânu, Emeghara – Abiodun, Omoduemuke (’55, Pleşan), Alexa, Karamyan – Torje (’61, Mansour) – G. Bucur (’65, S. Rădoi), A. Cristea. Antrenor: Valentin Velcea.
Universitatea Craiova: Bornescu – Mitchell, D. Stoica, Ciucă – Dănănae, Gărgălie (’75, Gârlă), Wobay, Rose – Dina (’87, Velcovici), Baird, Fl. Costea (’46, Săceanu). Antrenor: Florin Cioroianu.
• Cartonaşe galbene: Omoduemuke, McKain / Mitchell, Gărgălie.
•Cartonaş roşu: Cânu (’62).
•Au arbitrat: V. Berbecaru – M. Nagy, C. Florescu.

Pe o arenă fără spectatori, Ştiinţa a obţinut cea mai clară victorie din acest sezon, predând timişorenilor o adevărată lecţie de fotbal.

Nici cei mai înfocaţi suporteri ai Universităţii Craiova nu s-ar fi aşteptat aseară la o victorie atât de concludentă a favoriţilor la Timişoara, în faţa unei echipe care venea după o serie de cinci victorii consecutive, plus o calificare în finala Cupei României. Alb-albaştrii lui Florin Cioroianu au demonstrat însă că succesele din ultima vreme nu au fost deloc întâmplătoare şi au etalat în duelul cu vedetele plătite cu bani grei de Marian Iancu un fotbal de înaltă clasă. A fost 5-1 pentru olteni, după o partidă spectaculoasă căreia i-a lipsit doar publicul, bănăţenii hotărându-se în cele din urmă să respecte decizia Comisiei de Disciplină privind suspendarea terenului, închizând porţile stadionului „Dan Păltinişanu“.
Universitatea a jucat fără menajamente şi a deschis scorul la prima fază de poartă, prin Dina, printr-un şut de la marginea careului deviat de Emeghara, care l-a păcălit pe Pantilimon (‘6). Oltenii au zburdat pe teren şi au fost la un pas de 2-0, dar Wobay, scăpat singur spre poartă, a trimis mingea pe lângă bară (’23). Ocazia s-a răzbunat şi peste şapte minute gazdele au restabilit egalitatea prin Andrei Cristea, care a reluat în poartă, de lângă Mitchell, balonul centrat de Gigel Bucur. La acest scor, timişorenii au ieşit mai mult la joc şi l-au pus la încercare pe Bornescu, dar şuturile lui Karamyan şi Torje au fost reţinute de goal-keeper-ul craiovean. Până la pauză, Ştiinţa a mai avut o şansă de gol prin Baird, care a recuperat o minge în jumătatea adversă de teren, a înaintat până la marginea careului de 16 metri, de unde a încercat să plaseze balonul în stânga lui Pantilimon, însă acesta a respins.

Baird a fost omul meciului

Partea secundă a aparţinut în totalitate Universităţii, care a făcut ce a vrut pe teren în faţa unei echipe ce părea că este mai mult cu gândul la meciul cu Rapid din finala Cupei României. Omul partidei a fost, fără îndoială, Michael Baird, australianul făcând cel mai bun joc al său de când a venit la Ştiinţa. Baird a punctat pentru 2-1 cu un şut bine plasat de la 20 de metri (’50), tot el stând la originea şi a următoarelor acţiuni periculoase ale juveţilor. În minutul 58, australianul i-a pasat ideal în careu lui Dina, însă acesta, după ce l-a driblat din preluare pe Pantilimon, nu a găsit plasa, şutul său fiind blocat in extremis de McKain. Până la urmă a fost 3-1, Baird obţinând un penalti după un atac violent al lui Cânu, timişoreanul fiind şi eliminat (’62). Stoica a transformat impecabil, cu o scăriţă care l-a păcălit pe Pantilimon. Gârlă ar fi putut marca şi el dacă nu era blocat în careu de Abiodun (’78), dar a făcut-o din nou Dorel Stoica, tot dintr-un penalti obţinut de Baird (’84). Australianul şi-a încununat evoluţia de excepţie cu încă o reuşită, înscriind în prelungiri printr-o execuţie de efect. Universitatea a reuşit astfel a cincea victorie consecutivă cu care a urcat pe locul nouă în clasament, dar, mai mult, a predat Timişoarei o adevărată lecţie de fotbal.
„Jucătorii noştri şi-au dat seama că sunt muritori. Prea luaseră viteză. Oltenii au meritat cu prisosinţă victoria. A fost un joc de vacanţă, nu a contat că suporterii nu au fost în tribune“, a spus după meci patronul lui Poli, Marian Iancu. „După cum am jucat, Poli nu ne-ar fi bătut nici cu spectatori în tribune. Oricum, nu acesta a fost principalul nostru atu. Iancu m-a felicitat pentru această victorie. Păcat că se încheie campionatul tocmai acum când formasem o echipă tânără, de perspectivă, care intrase pe un trend ascendent“, a afirmat, la rândul său, finanţatorul Universităţii, Adrian Mititelu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

26 COMENTARII