14.8 C
Craiova
duminică, 19 mai, 2024
Știri de ultima orăSportPatru medalii in Banie

Patru medalii in Banie

La sfârsitul saptamânii trecute, Sala Floreasca din Capitala a gazduit finalele Campionatului National de spada pentru juniori, competitie la care au luat parte aproape 100 de sportivi, de la opt cluburi. Bania a fost reprezentata de 32 de spadasini de la CSM Craiova, LPS „Petrache Triscu“ si Universitatea, acestia intorcându-se acasa cu patru medalii, una de aur, doua de argint si una de bronz. Cele mai bune rezultate le-au obtinut fetele de la LPS, baietii ramânând si de aceasta data datori. Finala de la junioare s-a disputat intre doua craiovence, Roxana Lazar obtinând medalia de aur dupa ce a invins-o cu 15-14 pe colega sa de la LPS, Andreea Catalina. Aceasta din urma si-a mai trecut in cont o medalie de argint si in competitia pe echipe, alaturi de Marina Tita, Raluca Zbircea si Bianca Mitricof. Cea de-a patra medalie de la aceasta competitie a intrat tot in palmaresul LPS, Madalin Popescu obtinând bronzul in intrecerea rezervata baietilor.


Dintre rezultatele inregistrate la CN de spada mai pot fi consemnate locul patru reusit de echipa a doua de la LPS, formata din Alis Tudor, Alexandra Floricel, Cristina Vasile si Minodora Zamfir, locul cinci obtinut de Marina Tita si locul sase pe care s-a clasat Raluca Zbircea. La masculin, echipele craiovene nu au prins podiumul, situându-se pe locurile 4-7, in urmatoarea ordine: CSM, LPS 1, LPS 2, Universitatea.


„Se putea mai mult“


Antrenorul emerit Dumitru Popescu, care a fost ajutat la aceasta competitie de Ionel Barbosu si Claudiu Stefan, a considerat rezultatele spadasinilor craioveni drept multumitoare, dar a admis faptul ca era loc de mai mult. „La feminin, in intrecerea individuala a fost bine, având in vedere ca am avut cinci sportive in primele opt, dar se putea mai mult la echipe. La masculin am avut si ghinionul ca la individual sportivii nostri s-au luptat intre ei, in timp ce la echipe s-a pierdut medalia de bronz la o singura tusa“, a afirmat Popescu.


Urmatoarea competitie la care vor lua parte spadasinii din Banie este Campionatul National de cadeti, programat pe 9 februarie, tot la Bucuresti.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS