14.8 C
Craiova
duminică, 19 mai, 2024
Știri de ultima orăSportTricolorii intâlnesc Bulgaria

Tricolorii intâlnesc Bulgaria

Antrenorul echipei nationale, Lucian Râsnita, este convins ca România va ajunge din nou in elita handbalului mondial.


Nationala masculina de handbal incepe astazi drumul spre un turneu final, competitie la care nu a mai ajuns de mult timp. La Constanta, in meciul inaugural din turneul play-off al Campionatului European din 2008, România va da piept cu selectionata Bulgariei, elevii lui Lucian Râsnita fiind decisi sa debuteze cu o victorie in lupta pentru calificarea la Europene. Tricolorii au ca adversare in cursa pentru un loc in barajul CE din 2008, care se va disputa in dubla mansa (9-10 iunie si 16-17 iunie), Bulgaria, Georgia si Letonia, iar pentru a se califica trebuie sa termine grupa pe primul loc.


Antrenorul Lucian Râsnita a declarat ieri ca România va incerca sa se califice in elita mondiala a sportului cu mingea la semicerc. „Cunosc destul de bine echipa Bulgariei, pe care am urmarit-o la turneul de la Bologna, din finalul anului trecut. Bulgaria nu spune nimic in handbalul mondial, dar va veti convinge ca are, la ora actuala, alta fata. Are un antrenor sârb si isi cauta identitatea prin performanta, asa cum si România incearca sa patrunda in topul echipelor de anvergura din handbalul mondial“, a afirmat Râsnita.


La turneul de pregatire de la Bologna, tricolorii s-au clasat pe locul patru, dupa ce au pierdut finala mica a competitiei, 30-31 (12-12), in fata Greciei. „Nu stiu ce a lipsit in jocul nostru, poate determinarea. Vom sta, vom analiza si vom vedea exact unde si cine a gresit, pentru a nu mai repeta greselile in meciurile oficiale“, a spus antrenorul secund al lotului national, Nicolae Munteanu.


Lotul pentru partida cu bulgarii


Selectionerul Lucian Râsnita a convocat pentru acest joc 19 handbalisti: Ionut Stanescu (HCM Constanta), Mihai Popescu (HCM Constanta) si Stefan Laufceag (Steaua), Laurentiu Toma (HCM Constanta), Ionut Georgescu (Bidasoa Irun, Spania), Marius Sadoveac (Poli Timisoara), Sandu Iacob (Tus Lubbecke, Germania), Rares Jurca (RK Zagreb, Croatia), Marius Stavrositu (HCM Constanta), Viorel Mazilu (Steaua), Silviu Baiceanu (Goopingen, Germania), Marian Cozma (Veszprem, Ungaria) si Marius Novanc (Steaua), Florin Nicolae (Kadetten Schaffhausen, Elvetia), Adrian Petrea (Pontault Combault, Franta), Alin Sania (Steaua), Mihai Timofte, George Buricea (ambii HCM Constanta) si Florin Ciubotariu (UCM Resita).


Desi a facut parte din lotul României deplasat la turneul amical din Italia, handbalistul echipei Energia Pandurii Târgu Jiu, Ionut Mazilu, nu a mai fost convocat pentru meciul de astazi cu Bulgaria.


Programul meciurilor


Partidele pe care nationala României le va disputa in grupa a 3-a de calificare in barajul pentru CE 2008 sunt urmatoarele: România – Bulgaria (astazi, ora 19.00, Constanta), Bulgaria – România (7 ianuarie, ora 17.00, Gabrovo), Georgia – România (12 ianuarie, ora 15.30, Tbilisi), România – Georgia (14 ianuarie, ora 11.00, Constanta), Letonia – România (17 ianuarie, ora 19.30, Riga), România – Letonia (21 ianuarie, ora 11.00, Constanta).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS