14.8 C
Craiova
duminică, 19 mai, 2024
Știri de ultima orăSportMutu vrea sa salveze Fiorentina

Mutu vrea sa salveze Fiorentina

Cu noua goluri marcate in 15 meciuri, Adrian Mutu este golghetereul Fiorentinei, atacantul român aflându-se si in topul marcatorilor din Serie A, alaturi de Totti (AS Roma – 11 goluri) si Rigano (Messina – 9 goluri). „Briliantul“ este considerat cel mai bun jucator al formatiei viola, fiind ridicat in slavi de presa italiana si dupa ultimul meci de campionat, cel cu AC Milan (scor 2-2), in care a reusit o „dubla“. Cel mai bun fotbalist român al anului a declarat insa ca singurul sau obiectiv este sa ajute formatia din Florenta sa se salveze de la retrogradare.


„Nu pot sa am un obiectiv personal evoluând intr-o echipa cu 11 jucatori, avem obiectivul comun de a o salva pe Fiorentina. Stiu ca acum sunt in fruntea golgheterilor pentru prima data. Anul trecut jucam mijlocas la Juventus pentru ca Fabio Capello trebuia sa-i menajeze pe Nedved si Camoranesi. Am acceptat pentru ca eram mândru ca ma aflu la o echipa mare si doream sa joc. Stiam ca o sa revin pe postul meu pentru ca nu ma simteam foarte bine ca acum când sunt folosit de Prandelli ca al doilea atacant. El ne cunoaste foarte bine si fructifica la maximum calitatile noastre. Fiorentina nu este o echipa mica. Ma simt bine aici si clubul are incredere in mine. Proiectele de aici sunt ambitioase“, a afirmat Mutu.


Roma a zdrobit pe Palermo


In ultimul meci al etapei a 16-a din Serie A, echipa lui Cristi Chivu, AS Roma, a surclasat cu scorul de 4-0, pe teren propriu, formatia Palermo. Dupa doua goluri anulate in fiecare poarta, cel al sicilienilor pentru un fault in atac asupra lui Chivu, Roma a deschis scorul in minutul 44, prin mijlocasul brazilian Mancini, care l-a invins pe veteranul Fontana, de 39 de ani, de ani, cu un sut de la 16 metri. In minutul 55, Francesco Totti a dus scorul la 2-0, transformând un penalti dictat pentru un fault al lui Pisano asupra lui Taddei. In minutul 61, atacantul lui Palermo, Caracciolo, a ratat o ocazie uriasa, sutând pe lânga poarta de la câtiva metri, dupa ce a scapat de marcajul lui Chivu. Cu sapte minute inainte de final, Mancini a realizat „dubla“, iar Totti a inchis tabela in ultimul minut de joc, cu un sut deviat de Biava. Prin aceasta victorie, Roma si-a consolidat locul al doilea in clasament, dar continua sa ramâna la sapte puncte distanta de lidera Inter, invingatoare pe teren propriu cu 2-0 in fata formatiei Messina.


Chivu a jucat la Roma pâna in minutul 88, când a fost inlocuit cu Rosi, deoarece s-a accidentat usor mai devreme. Pentru evolutia sa, agentia Datasport i-a acordat nota 6,5. „S-a accidentat la inceputul reprizei a doua, dar a strâns din dinti pâna in minutul 88. Foarte generos“, scrie Datasport despre Chivu. Paul Codrea a jucat toate cele 90 de minute, fiind notat cu 6 de Datasport, in partida pe care Siena a terminat-o la egalitate, 1-1, cu Atalanta, in timp ce echipa lui Valentin Nastase, Ascoli, continua seria evolutiilor proaste, fiind invinsa acasa cu 2-0 de AC Torino. Ex-dinamovistul a fost integralist si a primit nota 6 din partea agentiei Datasport. Celelalte rezultate ale etapei: Udinese – Cagliari 3-1, Livorno – Lazio 1-1, Parma – Chievo 2-2, Reggina – Sampdoria 0-1. Partida Catania – Empoli a fost amânata.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS