15.6 C
Craiova
duminică, 19 mai, 2024
Știri de ultima orăSportValencia nu a pus probleme la Roma

Valencia nu a pus probleme la Roma

Având lotul decimat de accidentari, spaniolii s-au prezentat pe „Olimpico“ cu echipa a doua, fiind invinsi de trupa lui Luciano Spalletti.


Echipa lui Cristian Chivu, AS Roma, s-a impus pe teren propriu cu 1-0 in fata spaniolilor de la FC Valencia, care au venit in capitala Italiei fara mai multi titulari, accidentati, si si-a asigurat prezenta in optimile Ligii Campionilor. Unicul gol al partidei de pe „Olimpico“ a fost marcat de fundasul Christian Panucci, in minutul 13, care l-a invins pe portarul Butelle din careul mic, in urma unei lovituri libere executate din lateral de Taddei.


Roma avea nevoie de o victorie pentru a fi sigura de calificare si a obtinut-o fara probleme, desi pustii pe care tehnicianul Quique Flores a fost nevoit sa-i trimita in teren s-au tinut destul de bine. Capitanul echipei nationale, Cristi Chivu, a jucat la Roma pe toata durata celor 90 de minute, fiind folosit de antrenorul Luciano Spalletti pe postul de mijlocas la inchidere.


Chivu, laudat de presa italiana


Fundasul Cristian Chivu a fost laudat de presa italiana dupa prestatia sa in meciul cu Valencia. Publicatiile Il Giornale si Corriere Canadese, precum si site-ul goal.com i-au acordat nota 6 internationalului român, remarcând prestatia buna a acestuia in rolul de mijlocas defensiv. „Chivu s-a descurcat bine in postura de mijlocas defensiv. A fost o seara ideala pentru experimente“, a scris Il Giornale. „A parut putin speriat când a vazut ca se afla lânga De Rossi, dar a trecut peste acest moment gratie tehnicii sale maiestuoase. A facut ordine in defensiva si a incercat sa ajute ofensiva cu lucruri bune“, a notat goal.com. Presa italiana i-a acordat nota cea mai mare, 7, fundasului Christian Panucci, autorul singurului gol al intâlnirii.


Sahtior, in primavara europeana


In celalalt meci din Grupa D, Sahtior Donetk, echipa antrenata de Mircea Lucescu, a terminat la egalitate, scor 1-1, partida disputata pe terenul formatiei Olympiakos Pireu, si s-a clasat pe locul al treilea, care-i asigura un loc in 16-imile Cupei UEFA. „Minerii“ lui Lucescu aveau nevoie de o victorie in Grecia pentru a spera la optimile Champions League, faza in care ar fi ajuns insa numai in cazul unui succes al Valenciei la Roma. Sahtior putea insa sa piarda si pozitia a treia in cazul unei infrângeri la Pireu.


Ucrainenii, cu Razvan Rat si Ciprian Marica titulari, au jucat mai bine in prima repriza si au intrat la cabine in avantaj, gratie reusitei lui Matuzalem, din minutul 27. Gazdele au insistat in ofensiva si au reusit sa egaleze in minutul 54, prin uruguayanul Castillo, care a primit o pasa buna de la Rivaldo. In final, elevii lui Lucescu au rezistat cu brio asaltului gazdelor. Marica a fost inlocuit cu Agahowa in minutul 66, iar Rat a fost eliminat in minutul 90, dupa ce a primit al doilea cartonas galben.


Lucescu: „Meritam aceasta calificare“


La finalul partidei de la Pireu, tehnicianul ucrainenilor, Mircea Lucescu, a declarat ca echipa sa a meritat sa obtina locul trei in Grupa D si, implicit, calificarea in 16-imile Cupei UEFA, dupa parcursul bun in cea mai importanta competitie europeana intercluburi. „Echipa mea merita calificarea in Cupa UEFA. Am jucat bine in faza grupelor si am fi putut obtine mai mult din acest meci. Ar fi trebuit sa câstigam, dar am ratat prea multe ocazii. Am fost avantajati de faptul ca Olympiakos nu-si permitea sa nu câstige si ne-am putut face jocul. In plus, cred ca ne-am aparat foarte bine“, a spus Lucescu.


Liga Campionilor, clasamente finale


Grupa A: 1. Chelsea 13 puncte; 2. Barcelona 11; 3. Werder Bremen 10; 4. Levski Sofia 0. Grupa B: 1. Bayern München 12 puncte; 2. Inter Milano 10; 3. Spartak Moscova 5; 4. Sporting Lisabona 5. Grupa C: 1. Liverpool 13 puncte; 2. PSV Eindhoven 10; 3. Bordeaux 7; 4. Galatasaray 4. Grupa D: 1. Valencia 13 puncte; 2. AS Roma 10; 3. Sahtior Donetk 6; 4. Olympiakos Pireu 3.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS