16.4 C
Craiova
marți, 28 mai, 2024
Știri de ultima orăSportMult zgomot pentru o remiza

Mult zgomot pentru o remiza

La capatul unui meci slab, Pandurii a scos un punct in fata Universitatii gratie mijlocasului bosniac Vranjkovic, care a transformat in gol singurele suturi pe spatiul portii lui Bornescu.


Liga I


Universitatea – Pandurii 2-2


• Stadion „Parc“ – Caracal, spectatori: 8.000.


• Au marcat: Baird ‘6, Bornescu ’87-p / Vranjkovic ’17, ’90.


Universitatea: Bornescu – Dananae, D. Stoica, Mitchell, Velcovici – L. Pârvu, Saceanu, Dina (’71, Barboianu), Rose (’56, Girla) – Fl. Costea (’56, A. Ionescu), Baird. Antrenor: Stefan Stoica.


Pandurii: Guso – Popete, A. Rus, Chibulcutean, I. Dragomir – Ad. Popescu, Vancea, Fl. Stânga, Vranjkovic – I. Iordache (’46, D. Orac), Vintilescu (’74, Bogoi). Antrenor: Eugen Neagoe.


• Cartonase galbene: Pârvu, Mitchell, Bornescu / Vranjkovic, Popete, Vancea, Rus.


• Au arbitrat: A. Constantin – Ad. Vidan, D. Mudura.


Dupa patru victorii consecutive, Universitatea Craiova a inregistrat ieri primul semiesec in „era“ Fane Stoica, in meciul pe care alb-albastrii isi doreau cel mai mult sa-l câstige. Pandurii a plecat cu un punct de la Caracal, la capatul unui joc slab, animat doar de tensiunea creata de oficiali in saptamâna partidei. Mititelu si Condescu s-au evitat la tribuna oficiala, insa, pe teren, jucatorii nu s-au menajat, incercând sa arate care este echipa cea mai buna din Oltenia.


La 49 de ore dupa calificarea in optimile Cupei României, craiovenii au revenit pe teren, dar evolutia lor nu a mai fost la fel de convingatoare ca in rundele precedente, antrenorul Stefan Stoica acuzând starea de oboseala a elevilor sai. Nici „pandurii“ nu au parut insa mai proaspeti, desi au avut o zi in plus de odihna si au disputat meciul din cupa cu Jiul pe teren propriu. Gorjenii au cazut fizic in ultimul sfert de ora, dar gazdele au dat dovada de lipsa de idei in atac si nu au putut profita de slabiciunile adversarilor. A fost nevoie de un hent in careu al lui Vancea pentru ca Stiinta sa treaca in avantaj, insa omul numarul unu al oaspetilor, bosniacul Vojislav Vranjkovic, nu a fost de acord si l-a executat pentru a doua oara pe Bornescu, aducând un punct nesperat echipei sale.


Vranjkovic, omul decisiv al „pandurilor“


Meciul a inceput in forta si, in minutul 3, „pandurii“ au fost aproape de a marca la sutul din careu al lui Vranjkovic, care s-a oprit in plasa laterala. Daca nu au inscris oaspetii, au facut-o gazdele, peste alte trei minute, la o faza hilara continuata inspirat de Baird. Australianul a fost ajutat de un fluier din tribune care i-a facut sa se opreasca pe toti jucatorii de la Pandurii, a scapat singur spre poarta si l-a invins pe Guso. Velcovici i-a incercat apoi vigilenta portarului bosniac cu un sut din lovitura libera (’11), egalarea venind peste sase minute de la Vranjkovic. Mijlocasul gorjenilor si-a etalat calitatile de excelent executant al loviturilor libere si l-a lasat fara replica pe Bornescu cu un sut puternic de la 25 de metri.


La 1-1, jocul a pierdut brusc din intensitate, „pandurii“ s-au retras in aparare, mizând doar pe cartea contraatacului, in timp ce craiovenii au incercat in zadar sa se apropie periculos de poarta lui Guso. Gorjenii au aglomerat bine zona din marginea careului si au pasat foarte mult mingea, reusind in finalul primei reprize nu mai putin de 30 de pase consecutive.


Bornescu, la al doilea gol in prima liga


La reluare, cei doi antrenori au schimbat tactica. Stoica l-a urcat pe Pârvu in atac si l-a retras pe Costea la mijloc, in timp ce Neagoe a replicat cu Orac pe partea stânga, in avanposturi fiind lasat doar Vintilescu. In minutul 49, Popete, liber in careu, putea marca dar, dupa un dribling reusit a preferat sa cerseasca un penalti, alegându-se cu un cartonas galben din partea centralului Augustus Constantin. A fost singura faza mai clara de gol a reprizei secunde, inainte de a finalul cu caracter dramatic. Stoica l-a intins pe Guso din lovitura libera, sunând atacul. Craiovenii au fortat in ofensiva, dar adversarii s-au inchis bine, incerând sa conserve un rezultat care le convenea de minune. Vancea a fost insa de alta parere, facând gazdelor cadou un penalti, acordat prompt de Constantin. Gorjenii s-au napustit spre central, acesta l-a avertizat pe Vancea dupa care, in meleul creat, si-a pierdut cartonasul galben, pe care l-a primit dupa aproape un minut de la Chibulcutean. Bornescu l-a executat cu sânge rece pe Guso, trecându-si astfel in cont al doilea gol in prima liga. Bucuria craiovenilor a durat insa putin. „Pandurii“ s-au napustit in atac, iar Bogoi a obtinut o lovitura libera de pe linia de 16 metri. Vranjkovic si-a asezat balonul si a marcat din nou, la al doilea sut pe spatiul portii al gorjenilor, facându-l pe Eugen Neagoe sa sara in sus de bucurie si sa-si indrepte privirea spre cer, multumindu-i lui Dumnezeu pentru punctul obtinut.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

11 COMENTARII