15.6 C
Craiova
duminică, 19 mai, 2024
Știri de ultima orăSportAlonso si Renault, din nou campioni

Alonso si Renault, din nou campioni

Ultimul Mare Premiu de Formula 1 al sezonului, desfasurat duminica seara, pe circuitul de la Interlagos (Brazilia), a fost special si va ramâne in istorie. A fost ultima aparitie in „Marele Circ“ a lui Michael Schumacher, septuplul campion mondial incheindu-si activitatea dupa o cariera stralucita la Ferrari. Scuderia italiana a pierdut insa pentru a doua oara consecutiv titlul la constructori in favoarea celor de la Renault, dar a ramas cu satisfactia ca a incheiat sezonul cu o victorie, Felipe Massa intrând si el in istorie drept primul brazilian care se impune acasa dupa 13 ani. Ultimul care a realizat o asemenea performanta a fost legendarul Ayrton Senna.


Plecat din pole-position, Massa a condus cu autoritate cele 71 de tururi, trecându-si in palmares al doilea succes, dupa cel din MP al Turciei, si terminând primul sau sezon la Ferrari pe pozitia a treia in clasamentul pilotilor.


„Schumi“ si-a incheiat cariera printr-o cursa eroica, dar nu a reusit mai mult de locul patru. „A fost un final de mare clasa. Am avut o masina nebun de rapida. Probabil aveam destula viteza pentru a-i intrece pe toti cu un tur, ceea ce aproape am facut. Dar nu a fost sa fie ziua mea“, a spus Michael, care, dupa o pana in primele tururi ce l-a aruncat pe ultimul loc, a avut o revenire spectaculoasa. Germanul a reusit o serie de cele mai rapide tururi, depasind tot ce i-a stat in cale, dar nu a mai avut timp sa ajunga mai departe de locul patru, pe final predându-i o lectie de pilotaj lui Kimi Raikkonen, inlocuitorul sau la Ferrari in sezonul urmator.


In spatele unui Massa perfect, Fernando Alonso (foto) a incheiat fara probleme cursa, asigurându-si al doilea titlu consecutiv de campion mondial. Din sezonul viitor, spaniolul de 25 de ani va concura pentru McLaren, si nu a uitat sa multumeasca echipei Renault. „Aceste succese inseamna pentru mine mai mult decât orice. A fost o onoare sa câstig ultimele doua titluri mondiale din ultimii doi ani de cariera a lui Michael Schumacher. El se retrage ca omul cu toate recordurile. A fost o mare presiune sa concurez contra lui“, a afirmat Alonso. Locul trei la MP al Braziliei i-a revenit lui Button (Honda), in puncte mai terminând Raikkonen (McLaren), Fisichela (Renault), Barrichello (Honda) si De La Rosa (McLaren).


F1. Clasamente


Piloti: 1. Alonso 134 puncte; 2. M. Schumacher 121; 3. Massa 80; 4. Fisichella 72; 5. Raikkonen 65; 6. Button 56; 7. Barrichello 30; 8. Montoya 26; 9. Heidfeld 23; 10. R. Schumacher 20; 11. De La Rosa 19; 12. Trulli 15; 13. Coulthard 14; 14. Webber 7; 15. Villeneuve 7; 16. Kubica 6; 17. Rosberg 4; 18. Klien 2; 19. Liuzzi 1. Constructori: 1. Renault 206 puncte; 2. Ferrari 201; 3. McLaren 110; 4. Honda 86; 5. BMW 36; 6. Toyota 35; 7. Red Bull 16; 8. Williams 11; 9. Toro Rosso 1.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU