15.6 C
Craiova
duminică, 19 mai, 2024
Știri de ultima orăSportRomânia, in finala pe echipe

România, in finala pe echipe

Fara sa mai impresioneze asa cum a facut-o in ultimul deceniu, când a dominat practic gimnastica mondiala, echipa feminina a României a reusit ieri sa se califice in finala pe echipe a Campionatelor Mondiale de la Aarhus (Danemarca). Inaintea ultimelor doua subdiviziuni ale concursului, noua generatie de tricolore, formata din Sandra Izbasa, Steliana Nistor, Dana Druncea, Loredana Sucar, Elena Chiric si Floarea Leonida, ocupa locul trei, dupa SUA (243,325 puncte) si Rusia (234,800). Elevele antrenorului Nicolae Forminte au avut o evolutie ezitanta, acumulând un total de 232,600, cu aproape 11 puncte in spatele liderului, cele mai mari note fiind obtinute de Sandra Izbasa si Steliana Nistor.


De altfel, cele doua sunt calificate si in finala de la individual compus, Nistor fiind a cincea in clasamentul general inaintea ultimelor doua subdiviziuni, iar Izbasa a sasea. Nici una dintre celelalte sportive române nu a obtinut insa note care sa le permita calificarea in finalele pe aparate. Daca Sandra Izbasa si Steliana Nistor au avut cele mai mari note de la bârna, Izbasa era a cincea la sarituri (medie 14,612) si sol (15,050), in vreme ce Nistor se afla pe locul sapte la paralele (15,200), cu sanse destul de reduse de a prinde finala.


Acuze din partea italienilor


Antrenorul nationalei feminine de gimnastica a Italiei, Enrico Casella, a acuzat România ca a fost avantajata de arbitri in obtinerea calificarii in finala pe echipe de la Mondialele de la Aarhus. „Punctajele au variat in cursul unei singure zile. In sesiunea de dimineata pentru un exercitiu se acorda 13.200, iar in cea de dupa-amiaza acelasi exercitiu era punctat cu 13.500. Suntem constienti ca doua sau trei sutimi de punct pot face diferenta“, a declarat Casella facând referire la notele primite de gimnastele din România, Spania si Brazilia.


Site-ul sportitalia.com noteaza ca „arbitrii au ajutat România, acordând note excesiv de mari si astfel Italia poate pierde calificarea in finala pe echipe“. „România este o mare forta in gimnastica artistica, dar acest lucru nu este un motiv pentru accederea in finala a unor echipe care nu merita acest lucru“, a mai scris sursa citata.


România a incheiat in final concursul pe locul cinci, dupa SUA, China, Ucraina si Rusia, fiind urmata de Australia, Brazilia si Spania.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS