16.7 C
Craiova
duminică, 19 mai, 2024
Știri de ultima orăSportMarcaj strict la vedetele Belarusului

Marcaj strict la vedetele Belarusului

Victor Piturca este convins ca forta adversarei de sâmbata sta in vedetele pe care le are si de aceea a ordonat un marcaj foarte atent la Aleksandr Hleb, Kutuzov si Romascenko.


Dupa ce s-a fript in meciul cu Bulgaria, când apararea a gresit pe final indeajuns ca adversarii sa egaleze, Victor Piturca nu mai vrea sa treaca prin astfel de situatii si si-a luat toate masurile de precautie inainte de meciul de sâmbata cu Belarus, unul la fel de important in lupta pentru calificarea la Euro 2008. Selectionerul a anuntat ca jucatorii vor face un marcaj „foarte atent“ la fotbalistii de valoare ai formatiei oaspete, care reprezinta, de altfel, cheia jocului bielorusilor. Fotbalisti ca Aleksandr Hleb (Arsenal), Vitali Kutuzov (Parma) sau Maksim Romascenko (Dinamo Moscova) sunt piesele de baza ale adversarilor, carora tricolorii le vor acorda o atentie speciala. „Belarus este o echipa imprevizibila, care dispune de trei-patru jucatori valorosi, si de aici poate veni pericolul. Acestia sunt in atentia noastra si trebuie facut marcajul foarte atent“, a spus Piturca.


Acesta a precizat ca, din ultimele informatii pe care le-a primit, antrenorul reprezentativei Belarusului, Iuri Puntus, va incepe partida de la Bucuresti cu portarul Vladimir Gaev, de la Dinamo. „Astazi (ieri – n.r.) ne-au parvenit ultimele informatii din echipa Belarusului. Hamutovski s-a accidentat, iar antrenorul va incepe cu Gaev. Este un portar bun, care a jucat titular in ultimul timp si a aparat bine, chiar daca a gresit la acea faza (golul primit in partida cu Xanthi – n.r.)“, a mentionat selectionerul.


Victor Piturca a mai afirmat ca a discutat cu jucatorii care au dovedit ca nu sunt in forma in ultima perioada, fara a le dezvalui insa numele acestora. „Am avut pe aceasta tema o discutie cu jucatorii care in ultimul timp nu au dat randamentul cu care eram obisnuiti. Alta e insa concentrarea când vii la echipa nationala“, a mai spus antrenorul nationalei, recunoscând astfel ca pentru partida cu Belarus a apelat si la jucatori care nu se afla intr-o forma sportiva foarte buna.


Piturca il apreciaza pe Radu Stefan


Convocat in premiera la nationala de seniori a României, fundasul dinamovist Radu Stefan i-a lasat o impresie buna lui Piturca. Selectionerul a declarat despre Stefan ca s-a integrat foarte bine in echipa si a spus ca dinamovistul va ajunge un mare fotbalist. „S-a integrat foarte bine. Are o personalitate foarte puternica, un lucru foarte important, si cred ca o sa ajunga un mare fotbalist. A avut emotii doar când a venit in mijlocul grupului“, a afirmat Victor Piturca.


Si capitanul nationalei, Cristian Chivu, si-a facut o parere buna despre fundasul de 20 de ani al lui Dinamo. „Este un jucator tânar, valoros, care, deocamdata, acumuleaza experienta si are nevoie de meciuri internationale. Este un jucator de viitor. Are personalitate si il va ajuta foarte mult in viitor. E un jucator bun, foarte bun pentru vârsta lui. Il ajuta si un fizic impunator, pe care nu stiu daca eu, la 20 de ani, il aveam“, a spus Chivu.


Asteapta sustinerea publicului


Echipa României urma sa sustina aseara un meci test contra formatiei a doua a Stelei, iar astazi si mâine tricolorii au programata câte o sedinta de pregatire. Piturca spera ca la partida cu Belarus atmosfera sa fie precum cea de la meciul Steaua – Olympique Lyon, din cadrul Ligii Campionilor. „Sper ca publicul sa fie avid dupa jocul echipei nationale, o data cu revenirea la Bucuresti“, a precizat selectionerul.


Partida România – Belarus, care se va disputa de la ora 20.15, pe stadionul „Steaua“, in grupa G a preliminariilor Campionatului European din 2008, va fi condusa de o brigada din Spania, cu Alberto Undiano Mallenco la centru.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS