16.7 C
Craiova
duminică, 19 mai, 2024
Știri de ultima orăSport Mutu are Florenta la picioare

Mutu are Florenta la picioare

„Briliantul“ a fost iarasi cel mai bun jucator al Fiorentinei, chiar daca nu a marcat, in timp ce Chivu a ajuns din nou lider cu AS Roma.


Etapa a cincea din Serie A a fost cu noroc pentru jucatorii români, care au obtinut rezultate notabile. AS Roma, echipa lui Cristian Chivu, a trecut din nou pe primul loc, dupa victoria de pe „Olimpico“, 1-0 cu Empoli. Singurul gol al meciului a fost marcat de atacantul Vincenzo Montella, in minutul 23. Usor accidentat, Chivu a fost menajat de antrenorul Luciano Spalletti.


Ascoli, echipa lui Valentin Nastase, a terminat la egalitate, scor 0-0, partida disputata in deplasare cu Udinese. Fundasul român a fost titular la oaspeti si a jucat bine tot meciul, primind nota 6 din partea agentiei Datasport pentru prestatia sa.


Cu Mutu titular si cu Lobont pe banca de rezerve, Fiorentina a reusit o victorie categorica, a doua din acest sezon, 3-0 pe teren propriu cu Catania. Golurile toscanilor au fost inscrise in repriza a doua de Jorgensen (’54), Toni (’79) si Danielli (’82). Desi nu a marcat, Adrian Mutu a fost considerat din nou de presa italiana cel mai bun jucator al echipei, agentia Datasport notându-l cu 7,5. „A fost protagonistul partidei. Coechipierii l-au cautat mereu, iar el a gasit tot timpul solutia potrivita. A alergat, a driblat, a sutat, dar nu a reusit sa inscrie, singurul lucru care i-a lipsit“, a scris Datasport.


„Un pic egoist, dar cine nu ii face poftele? A primit aplauze din partea spectatorilor, a dat o pasa superba la golul lui Toni si a creat alte faze periculoase. Ce vreti mai mult?“, se arata pe fiorentinanews.com. Cotidianul Corriere Canadese si site-urile goal.com, calciocatania.com si calciotoscano.it l-au notat cu 7 pe internationalul român. „Mutu nu a marcat, dar a inventat faze fantastice care au facut deliciul publicului. A dat pasa la golul lui Toni, dar a fost cam egoist“, a scris goal.com. „Adrian Mutu a fost letal pentru Catania. Inventivitatea si agilitatea sunt punctele sale forte. Din picioarele sale au plecat cele mai periculoase actiuni ale Fiorentinei. O prestatie «de pus in rama»“, a notat calciocatania.com.


„Briliantul“ a recunoscut ca a fost egoist


La finalul meciului, Mutu a recunoscut ca a fost egoist in anumite faze. „Da, este adevarat ca am fost egoist in unele faze. Repet, când am posibilitatea sa joc pentru colegii mei o fac cu mare placere“, a spus jucatorul român, care considera ca Fiorentina se afla pe drumul cel bun: „Cu timpul devenim mai buni. Emotiile debutului au trecut si intram pe teren sa câstigam. Respectam ceea ce ne spune antrenorul si lucrurile merg bine“.


Si antrenorul Fiorentinei, Cesare Prandelli, a precizat ca elevul sau a fost cam egoist in anumite faze si l-a tras putin de urechi pe „Briliant“. „Pe Mutu il cunosc bine si vrea sa fie generos, in special cu Toni. Il inteleg ca doreste sa arate cât mai multe lucruri, dar jocul colectiv este mult mai important. La echipa nu este loc de egoism“, a afirmat Prandelli.


Serie A, etapa a 5-a


• Rezultate: Cagliari – Inter 1-1, Chievo – Palermo 0-1, Fiorentina – Catania 3-0, Messina – Livorno 0-1, Milan – Siena 0-0, Roma – Empoli 1-0, Sampdoria – Parma 3-2, Udinese – Ascoli 0-0, Torino – Lazio 0-4, Atalanta – Reggina 1-1.


• Clasament: 1. Roma 12 puncte; 2. Palermo 12; 3. Inter 11; 4. Empoli 8; 5. Messina 8; 6. Udinese 8; 7. Livorno 8; 8. Siena 8; 9. Atalanta 6; 10. Sampdoria 6; 11. Catania 5; 12. Milan 3; 13. Cagliari 3; 14. Ascoli 3; 15. Torino 2; 16. Chievo 1; 17. Parma 1; 18. Lazio -2; 19. Reggina -10; 20. Fiorentina -13.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS