16.7 C
Craiova
duminică, 19 mai, 2024
Știri de ultima orăSportStanica, la un pas de finala

Stanica, la un pas de finala

Competitia de 10.000 de dolari din seria ITF Futures, dotata cu trofeul „Ion Tiriac“, care se desfasoara in Craiova, se apropie de sfârsit, ieri aflându-se cei patru semifinalisti, doi români, un francez si un ucrainean. Surpriza turneului poate fi considerat tenismanul craiovean Victor Stanica, acesta reusind performanta sa se califice in penultimul act al competitiei. Stanica s-a descurcat pâna acum excelent pe zgura de la CS Recon, in sferturi el trecând fara probleme de Andrei Mlendea cu scorul de 6-4, 6-2.


Jucatorul oltean, care si-a asigurat deja pentru prezenta in aceasta faza a intrecerii patru puncte ATP si un cec de 480 de dolari, va avea insa o misiune mult mai grea in semifinale, unde il va intâlni pe francezul Jordanne Doble, al doilea pe lista capilor de serie. Acesta l-a depasit in sferturi, cu 6-1, 6-4, pe bulgarul Alexander Stamchev.


Românul Artemon Apostu-Efremov, cap de serie numarul 6, a ajuns si el in semifinale, dupa ce a trecut in trei seturi, scor 4-6, 7-5, 6-3, de rusul Andemir Karanashev. Pentru un loc in finala, Apostu-Efremov se va lupta cu ucraineanul Oleksandr Nedovyesov, considerat al treilea favorit al turneului, care a dispus in sferturi cu 7-5, 6-1 de românul Marcel Miron.


Gârd si Miron, finalisti la dublu


La dublu, tandemul format din românii Catalin Gârd si Marcel Miron s-a calificat in finala, dupa victoria cu 6-4, 6-1 obtinuta in fata perechii Adrian Cruciat / Adrian Gavrila, favorita numarul 1. In ultimul act al competitiei, programat astazi, Gârd si Miron vor intâlni cuplul Denis Molcianov (Moldova) / Oleksandr Nedovyesov (Ucraina), cap de serie numarul 2, care s-a impus fara probleme in disputa cu Rabie Chaki (Maroc) si Jordanne Doble (Franta), scor 6-1, 6-1.


Tot astazi sunt programate si semifinalele probei de simplu, finala urmând sa se dispute mâine, in ultima zi a prestigioasei competitii din Banie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS