16.4 C
Craiova
marți, 28 mai, 2024
Știri de ultima orăSportVictor Stanica, in turul doi

Victor Stanica, in turul doi

De ieri au inceput partidele de pe tabloul principal al competitiei, tenismanul craiovean Victor Stanica reusind sa depaseasca runda. inaugurala.


Turneul de 10.000 de dolari din cadrul circuitului international de tenis al României, dotat cu trofeul „Ion Ţiriac“, ce se desfasoara de câteva zile in Craiova, la baza sportiva de la CS Recon, a intrat in linie dreapta. Practic, adevarata competitie a debutat ieri, când au inceput meciurile de simplu si de dublu de pe tabloul principal.


„Am reusit sa recuperam ziua de sâmbata, când a plouat tot timpul, iar acum suntem in grafic. In proba de simplu, astazi (ieri – n.r.) si mâine vor avea loc partidele din primul tur, joi cele din turul doi, vineri sferturile, sâmbata semifinalele, iar duminica finala. La dublu vom merge mai repede, vineri urmând sa se joace finala“, a precizat arbitrul principal al turneului, Mihaela Preda Testiban.


Pe tabloul principal al competitiei sunt 22 de jucatori români si zece straini, dintre care opt au venit din calificari, românii Cristian Hodel, Ionut Beleleu, Alexandru Cojanu, Andrei Daescu si Mihai Puscasu, bulgarul Alexander Stamchev, ucraineanul Gleb Alekseenko si marocanul Kamil Filali.


Favoritul numarul 1 al turneului este Adrian Cruciat, in timp ce semifinalistul de anul trecut, Artemon Apostu-Efremov, a fost desemnat cap de serie numarul 6. La dublu, perechea formata din Adrian Cruciat si Adrian Gavrila este considerata marea favorita, cei doi ajungând, de altfel, in turul secund al competitiei, dupa ce au trecut ieri, cu 6-3, 6-2, de tandemul Cristian Hodel / Mihai Stoian.


Stanica a inceput in forta


Tenismanul craiovean Victor Stanica a inceput cu dreptul turneul „Ţiriac – Recon“, reusind ieri sa obtina fara probleme calificarea in turul secund al competitiei. Stanica a trecut in doua seturi, cu 6-2, 6-1, de Alexandru Grecea, beneficiar al unui wild-card, si va da piept in turul doi cu invingatorul dintre românul Andrei Daescu si marocanul Rabie Chaki, cap de serie numarul 4. Pentru ca a ajuns in aceasta faza, tânarul sportiv oltean si-a asigurat deja un punct ATP si 200 de dolari.


Tot ieri, in runda inaugurala, românul Dragos Mirtea a fost invins cu 6-0, 7-5 de spaniolul Alfonso Fernandez-Guimera, jucator care l-a inlocuit in ultimul moment pe Bogdan Leonte (nr. 7), acesta fiind nevoit sa declare forfait din cauza unor probleme medicale. Ieri s-a mai disputat si meciul de dublu dintre românii Victor Anagnastopol si Cosmin Cotet, respectiv Dragos Ghioc si Tudorel Sandu, câstig de cauza având primii, cu scorul de 6-1, 6-2.


„Mi-as dori ca acest turneu pe care il organizam pentru a doua oara sa devina din ce in ce mai apreciat si sa reprezinte, de fapt, orasul nostru. In afara de premiile oficiale vom incerca sa oferim si unele suplimentare, pentru ca jucatorii sa plece cât mai multumiti de la noi si sa revina si la urmatoarea editie a competitiei“, a afirmat Marian Petcu, director general la SC Recon SA.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS