19.8 C
Craiova
luni, 13 mai, 2024
Știri de ultima orăSportGermania vrea sa ajunga sus

Germania vrea sa ajunga sus

Dupa ce a disputat meciul de debut la München, Germania lui Jürgen Klinsmann revine astazi in capitala Bavariei pentru a infrunta, pe „Allianz Arena“, echipa Suediei. Criticata de presa germana inainte de inceperea competitiei pentru prestatiile slabe din meciurile amicale, echipa gazda a avut o evolutie neasteptat de buna in faza grupelor, in care a obtinut maximum de puncte (4-2 cu Costa Rica, 1-0 cu Polonia si 3-0 cu Ecuador). Norocul le-a surâs nemtilor si in ceea ce priveste adversara din optimi, ei evitând o intâlnire-soc cu Anglia.


Germania este considerata una dintre echipele pe val si beneficiaza de aportul unui atacant intr-o forma de zile mari, Miroslav Klose, autorul a patru goluri. „Vreau sa fiu printre cei mai buni din lume“, a spus ieri vârful legitimat la Werder Bremen, in timp ce selectionerul Klinsmann spera ca publicul sa incurajeze echipa la fel ca pâna acum si sa auda la sfârsitul meciului spectatorii cântând din nou in cor „Deutschland, Deutschland, über alles in der Welt“.


Jürgen Klinsmann si-a permis inaintea meciului cu Suedia sa priveasca si mai departe, spre sferturile de finala sau chiar spre semifinale. „Nu avem incotro si nu trebuie sa ne multumim doar cu o calificare in sferturile de finala, pentru ca suntem gazda Mondialului. Trebuie sa privim mai departe. Atmosfera in cadrul echipei este excelenta, iar baietii sunt motivati la maximum si stiu foarte bine ce au de facut. Suedia? O respectam mult, are jucatori foarte buni, dar cred ca suntem in stare sa o invingem“, a spus fostul international german, campion mondial cu nationala tarii sale in 1990.


Dupa jocul prestat pâna acum, Suedia porneste cu sansa a doua in meciul de la München. Dupa un debut nefericit cu Trinidad Tobago (0-0), pentru elevii lui Lars Lagerback a urmat victoria chinuita cu Paraguay (1-0) si „amicalul“ cu Anglia (2-2), care a consfintit calificarea celor doua echipe in optimi. Scandinavii vor avea in fata unul dintre cele mai bune atacuri de la Mondial, cel al Germaniei (opt goluri in trei meciuri), si, cu siguranta, apararea va avea cel mai mult de furca, motiv pentru care Lagerback a pus accent la ultimele antrenamente pe jocul defensiv.


Cotidianul suedez Aftonbladet a mai dezvaluit si faptul ca nordicii au exersat mult la fiecare sedinta de pregatire din ultimele zile si loviturile de la 11 metri si sustine ca pe lista celor cinci executanti Lagerback l-a inclus si pe Ibrahimovic, cel care a ratat un penalti in sferturile de finala cu Olanda, la Euro 2004.


Cele doua combatante nu au accidentati sau suspendati pentru aceasta intâlnire, la germani fiind apt de joc si fundasul Metzelder, revenit dupa accidentarea la genunchi suferita in meciul cu Costa Rica.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS