11.7 C
Craiova
luni, 13 mai, 2024
Știri de ultima orăSportDuel pe viata si pe moarte

Duel pe viata si pe moarte

Italia si Cehia vor fi protagonistele celui mai interesant meci al zilei, programat la Hamburg, in Grupa E, in care toate cele patru selectionate au sanse sa ajunga in optimi, inaintea disputarii ultimelor partide. Cehia joaca cu sabia deasupra capului dupa infrângerea neasteptata in fata Ghanei (0-2) si trebuie sa câstige pentru a fi sigura ca va juca in optimi, in timp ce Italiei ii este necesar un singur punct ca sa depaseasca faza grupelor, chiar si de pe locul al doilea. „Azzurri“ vor insa sa câstige grupa, ceea ce le-ar asigura un parcurs linistit pâna in semifinale, cel mai probabil cu meciuri impotriva Australiei sau Croatiei, in optimi, Elvetiei sau Ucrainei, in sferturi. In cazul in care elevii lui Lippi nu vor termina primii, ar putea parasi subit competitia, adversara din optimi numindu-se Brazilia.


Selectionerul Italiei va trebui sa gaseasca un inlocuitor pentru Daniele De Rossi, eliminat in meciul cu SUA, si sa incerce sa-i mobilizeze pe jucatorii care au aratat lipsa de concentrare in ultimul timp. „Ar fi un dezastru daca am iesi din competitie acum. Trebuie sa facem un joc bun impotriva Cehiei“, spunea ieri fundasul Fabio Cannavaro. Marcello Lippi il va putea folosi pentru prima data la acest Mondial in primul unsprezece pe mijlocasul Gennaro Gattuso, care a jucat 55 de minute si contra americanilor, dar refacut complet.


In cealalta tabara, Karel Bruckner nu se va putea baza pe câtiva jucatori importanti. Este vorba de Jan Koller, accidentat, Tomas Ujfalusi si Vratislav Lokvenc, ambii suspendati. In schimb, atacantul Milan Baros, care nu a jucat pâna acum din cauza unei accidentari, a fost recuperat si va sta, cel mai probabil, pe banca de rezerve. Bruckner a studiat indelung un unsprezece anti-Italia si, potrivit presei cehe, s-a oprit asupra sistemului 4-5-1, cu Radoslav Kovac in locul suspendatului Ujfalusi si cu Rosicky in rolul de vârf impins.


De la despartirea de Slovacia, Cehia a intâlnit Italia de trei ori si nu a pierdut niciodata, trecându-si in cont doua victorii si o remiza. Ultimul meci dintre cele doua formatii, un amical disputat in februarie 2004, s-a terminat cu scorul de 2-2.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS