10.9 C
Craiova
luni, 13 mai, 2024
Știri de ultima orăSportCroatia cauta primele puncte

Croatia cauta primele puncte

Croatia si Japonia, aflate la „cota“ zero dupa primele lor meciuri la Campionatul Mondial din Germania, isi disputa mâine cele trei puncte care le-ar mentine in carti pentru calificarea in optimile de finala. In cazul in care partida, programata la Nürnberg, de la ora 16.00, in cadrul Grupei F, nu se va termina la egalitate, una dintre echipe va trebui sa-si faca bagajele.


Croatia vine dupa o infrângere la limita in fata Braziliei (0-1), dar si dupa o prestatie buna in fata sud-americanilor si este cotata cu prima sansa in aceasta intâlnire, in timp ce niponii sunt cu moralul la pamânt dupa ce au scapat printre degete o victorie in fata australienilor, „cangurii“ impunându-se pe final.


In incercarea de a evita o noua infrângere, selectionerul Japoniei, brazilianul Zico, a anuntat ca va aborda acest meci cu un sistem nou de joc, trecând de la 3-5-2, asezare folosita la partida precedenta, la un clasic 4-4-2, cu Shunsuke Nakamura la centrul terenului si Mitsuo Ogasawara in rolul de aripa dreapta.


In schimb, selectionerul Croatiei, Zlatko Kranjcar, a fost multumit de jocul elevilor sai in meciul cu Brazilia si nu are de gând sa schimbe nimic. „Nu trebuie sa fac nici o modificare. Cu Brazilia ne-am creat multe ocazii de gol, dar nu am reusit sa inscriem“, a spus Kranjcar cu doua zile inaintea meciului, precizând ca si-a notat toate greselile comise de japonezi in ultimele zece minute ale meciului cu Australia.


„A spus mereu ca meciul cu selectionata «Soarelui rasare» va fi cel decisiv pentru a pastra sanse de calificare in optimile de finala. Daca vom invinge Japonia, ne vom bate cu Australia pentru locul doi si cred ca vom avea câstig de cauza“, a adaugat Kranjcar.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS