13.7 C
Craiova
duminică, 12 mai, 2024
Știri de ultima orăSportMexic porneste cu prima sansa

Mexic porneste cu prima sansa

Orasul Nürnberg va fi astazi gazda primei confruntari din Grupa D a Campionatului Mondial, iar „actorii“ de pe gazonul arenei „Frankenstadion“ vor fi jucatorii nationalelor Mexicului si Iranului. Cu un plus de experienta si de valoare, mexicanii pornesc cu prima sansa inaintea acestei confruntari, selectionerul Ricardo La Volpe declarând ca nu concepe ca elevii sai sa nu obtina cele trei puncte.
Cu toate ca mexicanii se afla pentru a 13-a oara la un turneu final al Cupei Mondiale, nu au reusit decât de doua ori calificarea in sferturile de finala, performanta obtinuta la cele doua editii pe care le-au gazduit, in 1970 si in 1986. La Volpe nu are nici un jucator indisponibil in lot si se va putea baza inclusiv pe atacantul formatiei Bolton, Jared Borgetti, care s-a refacut dupa o accidentare suferita in urma cu o saptamâna la antrenament. Inaintea meciului cu Iran, in tabara „verzilor“ domneste optimismul: „Trebuie sa debutam cu dreptul la Campionatul Mondial. Primul nostru obiectiv este sa luam sase puncte din meciurile cu Iran si Angola. Astfel ne vom putea califica in optimi“, a declarat fundasul Rafael Marquez, proaspat câstigator al Ligii Campionilor cu FC Barcelona si cel mai cunoscut jucator din lotul mexicanilor.
Dorintele lui Marquez au sanse mari sa devina realitate, selectionata Iranului, pregatita de croatul Branko Ivankovic, nefiind una care sa impresioneze. Desi in ultimii doi ani s-a incercat o reconstructie a nationalei arabe, tinerii talentati au intârziat sa apara, iar iranienii isi pun sperantele tot in jucatorii experimentati care au activat sau inca mai activeaza in campionatul Germaniei, cei mai cunoscuti fiind Mehdi Mahdavikia, Ali Karimi, Vahid Hashemian sau veteranul de 37 de ani Ali Daei. O calificare in optimi pare greu de obtinut pentru iranieni, ei fiind, alaturi de Angola, outsideri in Grupa D, in care principalele favorite sunt Portugalia si Mexic.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS