15.6 C
Craiova
duminică, 19 mai, 2024
Știri de ultima orăSportFinal de foc in Divizia A

Final de foc in Divizia A

Cu doua etape inainte de sfârsitul campionatului, Steaua si Rapid se inteapa de la distanta, oficialii celor doua cluburi acuzându-se reciproc de aranjarea meciurilor din runda trecuta.


In ultimul sau sezon de existenta, ca denumire, Divizia A are parte de cel mai incins sfârsit de campionat din ultimul deceniu. Cu patru etape inainte de final, patru echipe aveau sanse egale la titlu. Dinamo s-a pierdut insa pe drum, iar in cursa au mai ramas Steaua, Rapid si Sportul. Dupa rezultatele din runda trecuta, Sportul – Steaua 1-2 si CFR Cluj – Rapid 1-3, stelistii s-au distantat la doua puncte de giulesteni si par scapati in câstigatori, insa lupta dintre cele doua echipe a continuat si in afara terenului.


Finantatorul Stelei, Gigi Becali, a afirmat ca are informatii de la unii jucatori clujeni ca meciul cu Rapid a fost aranjat, oferind ca argument accidentarea portarului titular Martin Tudor la incalzirea de dinaintea partidei. In replica, presedintele lui CFR Cluj, Iuliu Muresan, a precizat ca acuzele au venit dupa ce Becali a incercat sa le ofere bani clujenilor pentru a incurca Rapidul, dar a fost refuzat. „Este un moment extrem de neplacut, cei de la Steaua acuza pe toata lumea, numai pe ei nu. Ei au fost imorali când i-au contactat pe jucatorii nostri pentru a le oferi bani“, a spus Muresan.


Memorii la Liga impotriva Stelei


Pentru a nu ramâne „patati“, oficialii Clujului si Rapidului au depus memorii la LPF impotriva Stelei. „Comisia de Disciplina trebuie sa analizeze acest caz. Au spus ca a fost blat, ce alte dovezi mai trebuie? Daca nu, cine vorbeste fara nici un fel de logica sa plateasca!“, a afirmat presedintele executiv al giulestenilor, Dinu Gheorghe. „Steaua nu avea voie sa contacteze jucatorii altei echipe decât conform regulamentului“, a fost motivul lui Muresan in momentul in care s-a prezentat cu memoriul la Liga.


Presedintele LPF, Dumitru Dragomir, vrea insa probe. „Pentru fiecare afirmatie facuta trebuie sa se aduca probe. Asa putem sa aruncam cu noroi in oricine. Eu nu am vazut meciul Clujului cu Rapid, pentru ca am fost la Sportul – Steaua. Cei care au vazut meciul, specialistii, spun ca a fost un joc normal. Sunt dezamagit de declaratiile care fac rau fotbalului“, a fost replica lui Dragomir.


Gigi Becali nu se lasa


Finantatorul Stelei nu renunta la practicile sale obisnuite si a anuntat ieri ca-i va motiva financiar cu câte 5.000 de dolari pe jucatorii Sportului pentru a incurca Rapidul in partida programata pe 4 iunie, in Giulesti. „Le voi da 5.000 de dolari celor de la Sportul pentru o victorie sau un egal cu Rapid. Si nu voi da banii clubului, asa cum a facut Iacov de la National, ca i-a bagat in contabilitate, lucru ilegal. Voi da banii direct jucatorilor“, a spus Becali.


Pentru a-i supara si mai rau, patronul din Ghencea a aruncat si bomba: Daniel Niculae abia asteapta sa scape de George Copos si sa vina la Steaua. „De ce ar veni la Steaua? Pentru ca ar incasa un salariu de trei ori mai mare ca la Rapid, pentru ca ar juca in Liga Campionilor. Una e sa joci la Steaua si alta e sa joci la Rapid“, a explicat Becali, care a precizat ca acest lucru se va intâmpla doar daca atacantul giulestean nu va da curs unei oferte din strainatate.


Surprins de afirmatiile lui Gigi Becali, Copos a replicat: „Cum poate cineva sa se gândeasca la faptul ca Nico ar putea semna vreodata in viata lui pentru Steaua? Atunci când cineva vrea sa ia un jucator care are o clauza in contract, trebuie mai intâi sa fie de acord jucatorul. Dar nici nu mai merita sa comentez“.


Stelistii sunt si ei aratati cu degetul


Acuzati de Steaua, oficialii Rapidului si ai CFR au raspuns cu aceeasi moneda, insinuând ca si meciul din Regie a fost aranjat, argumentând evolutia slaba a Sportului care nu a avut nici o ocazie clara de poarta, golul fiiind de fapt un autogol. In plus, s-au legat si de intrarea imprudenta a portarului Stancioiu, care a provocat penaltiul cu care Steaua a câstigat jocul. „Au declansat scandalul blaturilor doar pentru a acoperi propriile aranjamente“, a fost concluzia diriguitorilor lui Rapid si CFR.


Patronul „studentilor“ s-a spalat insa repede pe mâini. „Nu stiu ce au facut. Intrebati jucatorii daca s-au dat la o parte in meciul cu Steaua, nu pe mine. Nu vreau sa comentez prostiile pe care le spun unii sau altii. Ce, daca a faultat Stancioiu, inseamna ca a fost blat?“, a declarat Vasile Siman.


Blaturile, in atentia DNA


Acuzele reciproce de blaturi din Divizia A au atras atentia procurorilor anticoruptie, care s-au decis sa treaca la investigatii, initiativa fara precedent in fotbalul românesc. „Avem un dosar penal aflat, deocamdata, in faza actelor premergatoare inceperii urmaririi, in care se cerceteaza presupuse aranjamente ale unor partide din Divizia A ce ar fi putut sa influenteze evolutia echipelor aflate pe primele locuri in clasament. Investigatiile au inceput acum aproximativ doua-trei saptamâni“, a precizat Livia Saplacan, purtator de cuvânt al Directiei Nationale Anticoruptie (DNA). Ancheta se va extinde asupra mai multor reprezentanti ai unor cluburi din Divizia A, insa, deocamdata, meciurile vizate sunt Steaua – Farul (etapa a 24-a) si Rapid – Gloria (etapa a 27-a). „Numele nu pot fi date publicitatii in acest moment pentru ca ar ingreuna cercetarile aflate deocamdata la inceput. Nu excludem insa posibilitatea sa extindem cercetarile si asupra altor cazuri in care au aparut suspiciuni de blat“, a incheiat Livia Saplacan.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS