15.9 C
Craiova
joi, 23 mai, 2024
Știri de ultima orăSportFinalistele au stiluri de joc diferite

Finalistele au stiluri de joc diferite

Finalistele Ligii Campionilor din acest an, FC Barcelona si Arsenal Londra, au abordat intr-o maniera diferita partidele pe care le-au disputat pe parcursul competitiei. Catalanii se bazeaza de obicei pe o posesie prelungita a balonului, beneficiind de un mijloc redutabil, alcatuit din jucatori cu o tehnica deosebita, dintre toti iesind in evidenta brazilianul Ronaldinho.


De partea cealalta, Arsenal Londra practica un fotbal mai putin spectaculos decât Barca, preferând de multe ori sa cedeze initiativa si sa se inchida ermetic in propria jumatate, pentru a actiona pe contraatac, in special prin francezul Thierry Henry, principala lor gura de tun.


De altfel, pe „Stade de France“ se vor afla fata in fata, miercuri, echipa care a marcat cele mai multe goluri in faza grupelor si formatia care a incasat cele mai putine goluri pe parcursul competitiei. Mai mult, Arsenal a reusit sa nu primeasca gol in ultimele zece intâlniri din Liga Campionilor, poarta lui Jens Lehmann nefiind penetrata de 919 minute.


La Barcelona, antrenorul Frank Rijkaard a impus cu insistenta acelasi stil de joc pe toata durata sezonului, cu Ronaldinho servant pentru Eto’o, Larsson sau Giuly. Spre deosebire de Arsene Wenger, un antrenor mai calculat, care abordeaza fiecare meci ca pe unul de sah, Rijkaard le lasa elevilor sai mai multa libertate de exprimare pe teren, acest lucru fiind posibil si datorita faptului ca are la dispozitie individualitati de marca.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS