14.8 C
Craiova
duminică, 19 mai, 2024
Știri de ultima orăSportCinci craioveni la nationala

Cinci craioveni la nationala

Tricolorii mici vor avea parte in Piemont de cel putin trei meciuri de verificare, dintre care unul cu juniorii lui Juventus.


Dupa ce a ratat calificarea la CE din Luxemburg, terminând pe ultimul loc Turneul de Elita din Irlanda (0-4 cu tara gazda, 0-1 cu Serbia si 3-1 cu Israel), nationala „Under 17“ a României va participa la sfârsitul acestei saptamâni, la Torino, la o competitie internationala cu caracter amical, turneul „Maggioni – Walter Righi“. Acesta va aduna la start 12 echipe de juniori sub 17 ani (impartite in trei grupe), unele apartinând unor cluburi celebre precum Barcelona, Juventus sau Fiorentina, dar si formatii din Brazilia sau Africa de Sud.


Bania va fi reprezentata la lot de cinci tineri fotbalisti de perspectiva, trei de la Universitatea (Daniel Palcau – foto, Dragos Firtulescu si Silviu Lung jr.) si doi de la „Gica Popescu“ (Marius Jianu si Alexandru Dresca). Pentru aceasta actiune, antrenorul Marian Bucurescu a renuntat la serviciile portarului Cosmin Ciuna (CSS „U“ Craiova), preferându-l pe dinamovistul Alexandru Oprea.


La Torino, juniorii români se vor lupta cu omologii de la Juventus Torino, Spartak Moscova si cu o selctionata regionala, câstigatoarea grupei urmând sa se califice in semifinale.


Sandoi, la nationala?


Tricolorii se vor prezenta astazi de dimineata la sediul FRF, delegatia condusa de Marian Bucurescu si Gabi Boldici urmând sa plece mâine spre Italia, intoarcerea fiind prevazuta pentru 18 aprilie. In staff-ul tehnic se va afla si Emil Sandoi, antrenorul craiovean fiind in carti pentru preluarea postului de principal la nationala „Under“ 17. „Au existat discutii in acest sens, dar inca nu am dat un raspuns. O sa merg in Italia pentru a urmari echipa si o sa ma decid dupa aceea. Nu este exclus sa accept propunerea federatiei“, a precizat Sandoi.


Dintre craioveni, Daniel Palcau, Marius Jianu si Alexandru Dresca sunt componenti de baza ai lotului national, chiar daca primul a ratat Turneul de Elita din cauza unei accidentari. Mijlocasul Universitatii II este insa in forma, marcând doua goluri duminica, in confruntarea din campionatul republican de juniori B, cu CSS Severin, partida câstigata de craioveni cu 11-0 si in care celalalt international, Firtulescu, a punctat de patru ori.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS