15.6 C
Craiova
duminică, 19 mai, 2024
Știri de ultima orăSportLobont nu l-a ajutat pe Mutu

Lobont nu l-a ajutat pe Mutu

Portarul român are pe constiinta doua goluri in esecul Fiorentinei, 1-3 pe „San Siro“ cu Milan, rezultat care i-a adus pe rossoneri la opt puncte de Juventus.


Runda a 31-a din Serie A a debutat sâmbata seara, când au intrat in joc cele trei reprezentante ale Italiei in Liga Campionilor. Dintre acestea, doar Milanul a iesit in câstig, victoria de pe teren propriu cu Fiorentina apropiindu-i pe rossoneri la opt puncte de Juventus, formatie care nu a reusit decât o remiza, 1-1, pe „Delle Alpi“, cu AS Roma.


Surpriza etapei s-a produs pe „Ennio Tardini“, acolo unde Parma a invins pe Inter cu 1-0 (Simplicio ’39). Nerazzurri ocupa in continuare locul trei (65 de puncte), dar s-au departat la cinci puncte de Milan, iar Mancini a luat foc pe atacantii sai, in special pe Adriano, pe care l-a scos de pe teren. „Trebuie sa inteleaga faptul ca este un jucator ca oricare altul si poate fi oricând rezerva“, a afirmat Mancini.


Mutu a prins doar minutele de prelungire


Fara Totti, Montella, Nonda, De Rossi si Chivu, toti accidentati, Roma s-a descurcat foarte bine la Torino si a obtinut un egal care a apropiat-o la un punct de locul patru, ultimul care duce in Liga Campionilor, ocupat de Fiorentina (60 de puncte). Bianconerii au deschis scorul prin mijlocasul brazilian Emerson, care a punctat cu capul, la un corner executat de Camoranesi (’35). Jocul a fost incrâncenat, cu destule intrari dure, Nedved fiind eliminat in minutul 45 pentru cumul de „galbene“. In superioritate numerica, romanii au egalat abia in minutul 85, prin marocanul de 23 de ani Kharja, aflat la prima reusita in Serie A, acesta invingându-l pe Buffon cu o superba lovitura de cap.


La Juventus, Mutu a fost rezerva si a intrat pe teren in minutul 89, in locul lui Chiellini. Românul a apucat sa atinga doar de doua ori mingea, insa are sansa ca mâine, pe „Highbury“, sa fie titular in disputa din sferturile Ligii Campionilor cu Arsenal. Nedved este suspendat pentru acest joc, iar Del Piero a parasit terenul in minutul 13 al meciului cu AS Roma, dupa ce a simtit dureri la coapsa stânga, si are sanse mici sa faca deplasarea in Anglia.


„Briliantul“, pregatit sa revina la Londra


„Am terminat-o cu drogurile si cluburile de noapte. Sunt un nou Mutu si vreau sa devin faimos doar pentru jocul meu. Sunt gata sa demonstrez in Anglia ca am depasit complet perioada critica“, a afirmat Mutu cu gândul la revenirea sa la Londra, pentru meciul cu Arsenal.


Românul considera ca nu este un depravat, ci „pur si simplu un om care a facut o greseala“. „Acum inteleg ca este nevoie in viata mea de o echipa minunata ca Juventus. Te simti protejat aici si ti se permite sa te concentrezi doar pentru a câstiga. Nu voi repeta niciodata greselile pe care le-am facut. A fost o lupta grea pentru a scapa de scena drogurilor, dar acum am depasit complet impasul“, a mai spus „Briliantul“, precizând ca un rol important in redresarea sa l-a avut antrenorul Fabio Capello.


Fiorentina nu a rezistat pe „San Siro“


Pentru prima data de la transferul la Fiorentina, Bogdan Lobont a incasat trei goluri intr-un meci. Portarul român nu a putut impiedica esecul echipei sale in fata Milanului, mai mult, chiar a pus umarul la infrângerea formatiei „viola“, gresind la doua goluri.


Trupa lui Carlo Ancelotti a câstigat cu 3-1, dupa ce oaspetii au deschis scorul in minutul 13, prin golgheterul lor, Luca Toni. Milanezii au egalat prin Sevcenko (’20), pentru ca, in partea secunda, Kaka (’48) si Gattuso (’60) sa stabileasca scorul final.


Cel mai bun jucator al rossonerilor a fost veteranul Billy Costacurta, care, la 40 de ani, a aratat o forma de invidiat ce i-a uimit chiar si pe oficialii echipei. Acesta i-a cedat apoi locul altui fotbalist de legenda al Milanului, Paolo Maldini, care, la 38 de ani, a revenit in teren dupa aproape patru luni de absenta cauzata de o accidentare.


La finalul partidei de pe „San Siro“, Lobont a declarat ca si-ar fi dorit sa aiba o evolutie mai buna, dar nu a reusit. „Deja ne gândim la partida urmatoare, cu Roma, in care vom incerca sa câstigam cele trei puncte. As fi vrut sa fac mai mult in meciul cu AC Milan, dar acum trebuie sa ne concentram la partida de duminica urmatoare“, a spus portarul român, care a fost aparat de administratorul delegat al Fiorentinei, Sandro Mencucci: „Nu exista o problema in ceea ce priveste portarii. Avem incredere in Lobont“.


Lobont, criticat de presa


Portarul Fiorentinei, Bogdan Lobont, a fost criticat de presa italiana dupa evolutia din meciul cu AC Milan. Lobont a fost notat cu 5 (cea mai mica nota dintre jucatorii „viola“) de toate cotidienele si agentiile de stiri din Peninsula, fiind acuzat ca a gresit la doua din cele trei goluri marcate de milanezi. „A fost incert la primul si al treilea gol, poate doar reusita lui Kaka a fost cu adevarat imparabila. In favoarea sa este o parada buna la sutul lui Kaka din prima repriza“, a notat site-ul violanews.com. Pentru site-ul calcioblog.it, meciul ar fi fost altul daca Lobont nu ar fi comis „doua greseli mari“. „Portarul român este tot mai nesigur meci dupa meci, iar in acest moment al campionatului pare fundamentala recuperarea lui Frey, adevaratul protagonist al evolutiei Fiorentinei in tur“, a mentionat sursa citata. La rândul sau, cotidianul La Nazione a notat ca „Toni nu este de ajuns daca Lobont ajuta Milanul“ si a subliniat ca portarul român a gresit nu la doua, ci la toate cele trei goluri ale Milanului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS