15.6 C
Craiova
duminică, 19 mai, 2024
Știri de ultima orăSportRomânii au dominat competitia

Românii au dominat competitia

La feminin, jucatoarea craioveana de tenis Ingrid Radu s-a impus in ambele turnee desfasurate in Estonia sub egida federatiilor internationale si europene de tenis.


Timp de aproape doua saptamâni, „Rocca al Mare Tennis Centre“ din Tallinn a gazduit pentru al doilea an consecutiv „Campionatele europene de dezvoltare“, competitie in organizarea federatiei estoniene de tenis, insa sub egida federatiilor internationale si europene (ITF/TE), care a adunat la start cei mai promitatori tineri jucatori din 18 state est-europene.


Intrecerea a cuprins câte doua turnee pentru fiecare categorie, la 14 ani românii facând legea.


La masculin, Sebastian Ionescu a uimit asistenta câstigând prima competitie fara sa piarda vreun set, in finala invingându-l pe sârbul Filip Krajinovic, cap de serie numarul 4, cu 6-2, 6-1. In cea de-a doua, Ionescu a ajuns din nou in finala, insa a pierdut-o in fata aceluiasi Krajinovic, scor 7-6, 3-6, 1-6.


Ingrid Radu, de neoprit


In competitia feminina, jucatoarea craioveana Ingrid Radu nu a avut adversar. Desi nu a implinit inca 13 ani, sportiva de la CS Triumf 2000 Craiova a facut legea la categoria 14 ani, câstigând ambele turnee, in cele noua meciuri disputate pierzând un singur set.


Dupa victoria din prima intrecere, 6-3, 6-0, in finala cu ucraineanca Alena Sotnikova, Ingrid a fost desemnata cap de serie numarul 1 la cel de-al doilea turneu, in care s-a impus la fel de categoric. In ultimul act, olteanca a avut-o ca adversara tot pe Sotnikova, de care a trecut de data aceasta cu 6-2, 6-4. Pâna in finala, Ingrid Radu le-a depasit pe Anastasia Stepu (Moldova), scor 6-0, 6-1, Kimberley Cassar (Malta), 6-2, 6-1, si Maryana Zanevska (Ucraina), 6-1, 6-3.


Gratie evolutiilor sale deosebite din Estonia, craioveanca a fost cooptata in echipa federatiei internationale si va avea posibilitatea sa efectueze in luna iulie, alaturi de alti 15 tineri tenismeni de perspectiva din Europa, un stagiu de pregatire de sase saptamâni, care va cuprinde cinci turnee sub indrumarea antrenorilor ITF.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS