15.6 C
Craiova
duminică, 19 mai, 2024
Știri de ultima orăSportSteaua a remizat in Cotroceni

Steaua a remizat in Cotroceni

Elevii lui Cosmin Olaroiu nu au marcat nici un gol in acest retur de campionat si nici in confruntarile de acasa din Cupa UEFA.


„Afara zmei, acasa mielusei“, asa ar putea fi catalogati jucatorii Stelei, care, lasând la o parte succesele externe din Cupa UEFA, nu au reusit mai nimic in meciurile de acasa. Dupa remiza alba din prima runda a returului, cu FC Arges, elevii lui Olaroiu nu au putut trece nici de FC National, in ultimul joc al etapei a 17-a. Derbiul de duminica seara din Cotroceni s-a incheiat fara gol, cu toate ca stelistii au dominat intâlnirea. Cristiano Bergodi a aratat ca vine dintr-o tara care a inventat „catenaccio“ si si-a asezat bine elevii in defensiva, incursiunile oaspetilor ramânând fara rezultat. Rând pe rând, Nicolita, Dica, Iacob si Bostina au trecut pe lânga gol, dar „bancarii“ au fost ocrotiti de sansa. Stelistii au acuzat si jocul dur al gazdelor, in unele rânduri nesanctionat asa cum ar fi trebuit de centralul Alexandru Deaconu. Steaua a mai pierdut doua puncte si a ramas fara gol marcat in meciurile din tara, de la venirea lui Cosmin Olaroiu ros-albastrii fiind ineficienti in atac (0-1 cu Heerenveen si 0-0 cu Betis, in Cupa UEFA, 0-0 cu FC Arges si 0-0 cu FC National, in returul de campionat).


Olaroiu: „Oboseala si-a spus cuvântul“


La finalul partidei, antrenorul Cosmin Olaroiu a afirmat ca in jocul Stelei s-a putut observa oboseala acumulata in ultimele doua saptamâni, dupa meciurile disputate in Cupa UEFA si in campionat. „Am avut o prima repriza buna, iar in a doua oboseala si-a spus cuvântul. Dupa pierderea lui Iacob, care a suferit o fractura de clavicula, nu am mai pus probleme. Dinamo s-a distantat la doua puncte, dar mai sunt multe etape de disputat“, a spus Olaroiu.


Tehnicianul stelist a mai mentionat ca echipele de la jumatatea clasamentului, care nu lupta nici la titlu, nici pentru evitarea retrogradarii, „trebuie sa se alature progresului fotbalului“. „Daca noi suntem defensivi, nu stiu celelalte echipe cum sunt. Daca arbitrul acorda penalti la Iacob (la ciocnirea dintre atacantul stelist si un jucator advers, din minutul 60 – n.r.), alta era soarta jocului. Au fost mai multe faze controversate“, a subliniat Cosmin Olaroiu.


Mirel Radoi a declarat ca Steaua a avut pe teren 12 jucatori, tinând cont de evolutia bancarului Ovidiu Burca. „Degeaba facem antrenamente tactice, scheme, daca nu putem sa marcam fiindca se apara asa. Fiecare joaca fotbal cum stie. Avem 99 la suta posesie, ce sa facem? Mai jucam si in 12, cu Burca la noi. Ati vazut, a dat mingea afara, asa…“, a afirmat Radoi.


La rândul sau, antrenorul lui FC National, Cristiano Bergodi, s-a declarat multumit de remiza din meciul cu Steaua, echipa despre care spune ca i-a obligat pe jucatorii sai sa evolueze defensiv. „Am jucat contra unei echipe frumoase. Este dificil sa joci impotriva unei formatii cu astfel de jucatori de calitate. Eu am spus sa evoluam cu curaj, dar jucatorii, psihologic, au simtit altfel. Este meritul Stelei ca a trebuit sa jucam atât de defensiv“, a spus tehnicianul italian.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS