14.8 C
Craiova
duminică, 19 mai, 2024
Știri de ultima orăSportTrebuie sa demisioneze si cei de la FRA

Trebuie sa demisioneze si cei de la FRA

Supararea antrenorului Rosca vine de la faptul ca atleta Corina Dumbravean a concurat in finala probei de 1.500 metri de la CM din Moscova cu temperatura, delegatia României neavând medic la cea mai importanta competitie mondiala a anului.


La Campionatul Mondial de sala de la Moscova, Craiova a fost reprezentata de atletele Mihaela Neacsu (CSM), in proba de 800 metri, si Corina Dumbravean (CS Olimpic Sport), la 1.500 metri, ultima fiind insotita de Eleodor Rosca, antrenor al lotului national si olimpic. La Moscova, Corina s-a clasat pe locul sase. Antrenorul Rosca a fost insa nemultumit de aceasta situare a elevei sale. Aflat de luni in Craiova, Eleodor Rosca a explicat: „In opinia mea, aceasta clasare a Corinei pe locul sase este un esec total. A te clasa pe locul sase in lume pare un rezultat bun, dar s-ar fi putut obtine unul si mai bun daca atleta ar fi fost in plenitudinea fortelor ei. Ea a alergat cu febra, 40 de grade. Si ar fi putut fi tratata, dar delegatia noastra n-a avut medic, doar doua persoane care au fost infirmiere si totodata masori. Este posibil asa ceva? Nimeni nu ne-a bagat in seama, ca si cum Corina Dumbravean ar fi concurat pentru alta tara, nu pentru România! La un moment dat, ne-a ajutat un medic francez, dar asa ceva nu este normal. Am fost foarte suparat la Moscova, i-am atentionat pe oficialii FRA, Traian Badea si Constantin Mihail, si pe reprezentantii ANS, dar degeaba. Corina tot cu temperatura a alergat“.


„Cu actuala stategie nu se face performanta!“


De la inceputul lunii decembrie, Corina Dumbravean s-a pregatit in Grecia impreuna cu antrenorul Rosca, iar de la debutul acestui an a participat cu succes la doua concursuri de Grand Prix, la Stockholm si Valencia, plus Balcaniada.


Astfel, in Suedia, ea a obtinut cel mai bun rezultat mondial al anului la 1.500 metri, in timp ce la Valencia a reusit cea de-a doua performanta mondiala a acestui an si totodata record national de tineret. S-a clasat pe locul doi apoi la Balcaniada de sala din Atena, tot in proba de 1.500 metri.


Antrenorul Eleodor Rosca a completat: „Daca FRA nu isi schimba politica, in conditiile actuale nu se merita sa faci sport de performanta. Nu intru acum in amanunte, dar conditiile in care ne pregatim in prezent sunt nefiresti, ca sa nu zic mai multe. Nu stim – eu si Corina Dumbravean – daca mai putem continua asa… Pentru esecul de la Moscova sunt gata sa-mi dau demisia din lotul national si olimpic, dar ar trebui ca si ceilalti vinovati de la federatie sa faca la fel. Oricum, cu actuala strategie a celor de la FRA nu vom face performanta“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS